Vliegdorp-SEC
Vliegdorp-SEC Ronald Kersten

Vliegdorp rolt met gemak lam en lusteloos SEC op

22 april 2018 om 10:40 Sport/sport

SOEST Voor SEC lijkt het seizoen al afgelopen. In een matige derby tegen Vliegdorp kreeg het klop met 4-1. Het was aan de onnauwkeurigheid van de Soesterbergerse spitsen en het uitstekende keeperswerk van Eddy Willemsen te danken dat het team van coach Cor Ruizendaal niet met dubbele cijfers voor de (vakantie)broek kreeg.

Ton van Zoeren

Ruizendaal was na het dramatisch optreden van zijn ploeg onvindbaar. Navraag leerde dat de Spakenburger meteen huiswaarts getogen was. ,,Als je zo ongemotiveerd speelt als vandaag, past dat niet bij mij. Dit sloeg helemaal nergens op. De jongens zeggen zelf dat ze kwaliteit tekort komen. Nou, volgens mij moet je dan een paar stappen harder lopen'', reageerde hij later telefonisch. Vliegdorp met de talentvolle 17-jarige Cor Brink op doel stond al na twee minuten op achterstand. Hassam Lamrid mikte een vrije trap in de uiterste hoek: 0-1. Vreemd genoeg was het daarna over en uit voor SEC, want de ploeg van trainster Femke van Odijk nam daarna het heft in handen.

INSTORTEN Wat het hele seizoen al een probleem is voor de geelzwarten, namelijk scoren, leek zich zaterdag weer te herhalen. Legio kansen werden door onmacht van de spitsen en reddingen van Willemsen verspeeld. De doelman hield lang stand tegen pogingen van Ibrahim Bouzia, Mustafa Loukili en Mohammed Benali. Uiteindelijk moest hij pal voor rust toch bezwijken voor een inzet van loukili. De sluitpost was het niet eens met die treffer: ,,De arbiter liet de eerste helft 55 minuten duren, terwijl daar geen enkele aanleiding voor was. En een tegentreffer vlak voor de rust is nooit lekker.'' Na de thee ging Vliegdorp nog meer in de aanval en zag SEC conditioneel instorten. ,,Er zijn jongens die de avond voor de wedstrijd nergens rekening mee houden'', brieste Ruizendaal. Via Benali, Michael Muylwijk en Rishendly Maduro liep Vliegdorp uit naar een verdiende overwinning.

GRAFSTEMMING In het groenwitte kamp heerste een grafstemming. Chris van den Berg: ,,Het hele seizoen storten we in als we op voorsprong komen. We moeten ons de ogen uit de kop schamen. Ik maak het seizoen plichtmatig af en bekijk dan wat ik ga doen. Ik ga niet elke week voor lul staan.'' Volgens Willemse heeft SEC het materiaal niet om een wedstrijd op slot te gooien: ,,Na de 1-1 zakten we als zo vaak in. We zijn vandaag van het kastje naar het muurtje gestuurd.''

SFEER In het geelzwarte kamp waren alleen maar vrolijke gezichten te bespeuren na het behalen van zeven punten uit de laatste drie duels. Aanvoerder Michael Muylwijk: ,,Eindelijk zit het ons eens mee. Wat het hele seizoen mis gaat, lukt nu wel. De sfeer is weer goed en de trainingsopkomst ook weer beter. Maar ja, alles hangt samen met het resultaat. Zelfs ik heb gescoord en dat gebeurt eens in de drie jaar.'' Scheidend coach Van Odijk krijgt haar zin: ,,Ik heb hier twee jaar met veel plezier gewerkt en kan op deze manier met een goed gevoel afscheid nemen.'' Over de wedstrijd is ze kort: ,, Verdiend gewonnen. We waren vele malen beter en tikten ze weg. Dubbele cijfers had zomaar gekund.''