Afbeelding
Eempers

Volkstuintjes beschikbaar in complex Bloemheuvel

24 april 2018 om 06:17 lokaal

SOESTERBERG Hoewel veel volkstuinders al aan de gang zijn gegaan in hun tuintje in het complex Bloemheuvel, beginnen de meeste liefhebbers in mei met tuinieren. Voorzitter Koos Spee voorspelt dat het complex straks weer helemaal bezet is. ,,Er zijn een paar tuintjes beschikbaar gekomen en als dat het geval is, heeft de ervaring geleerd dat die in korte tijd weer bezet zijn. Wie dus een tuintje wil, moet snel zijn."

De tuinen van volkstuinvereniging Bloemheuvel, opgericht op 23 mei 1984, liggen redelijk beschut tussen de woonwijk Bloemheuvel, de Banningstraat en Oude Tempellaan. Wie van het bestaan niet weet, zal de tuintjes aan paden als de Laan der Snijbonen, Bloemheuvelse Middenweg en Eggermondse Dreef niet gemakkelijk kunnen vinden. Geparkeerde auto's en gestalde fietsen langs de weg wijzen op de ingang aan de Banningstraat.

Spee zegt dat het de komende weken steeds drukker zal worden, want vooral in het voorjaar is er veel te doen. Bovendien is het telen van eigen groente en fruit steeds meer 'in'. ,,Het is een rustgevende bezigheid. Iedereen doet het op zijn eigen manier en tijd, maar voor iedereen geldt dat hij enthousiast bezig is. Bij ons zie je verschillende generaties in de groen wroeten, dus het is een hobby voor iedereen. Het onderlinge contact is ook belangrijk in dit digitale tijdperk", aldus Spee.

Wie in aanmerking wil komen voor een volkstuintje in Bloemheuvel kan zich aanmelden via vtvbloemheuvel@gmail.com of de site raadplegen, vtvbloemheuvel.nl.

advertentie
advertentie