Nieuwe regeling spoedeisende hulp tandartsen Soest

19 april 2018 om 12:10 lokaal Deel je nieuws

Met ingang van 1 mei van dit jaar verandert voor alle tandartspraktijken in Soest de werkwijze bij de opvang van spoedgevallen buiten de reguliere praktijkuren. In plaats van verschillende telefoonnummers te moeten bellen voor de diverse praktijken kan rechtstreeks het nummer van de centrale dienstpraktijk gebeld worden. Hiermee volgen de tandartsen een landelijke trend in de eerstelijns zorg. Eerder al brachten de huisartsen en apotheken in Soest hun waarneming onder bij een spoeddienst die aan een ziekenhuis is verbonden.

De tandartsen gaan samenwerken met de Mondzorg Poli, verbonden aan het Diakonessenhuis in Utrecht. Een groot voordeel van deze samenwerking is dat de Mondzorg Poli gevestigd is bij de afdeling Kaakchirurgie van het ziekenhuis en nauw samenwerkt met de daar werkzame kaakchirurgen. Ook is er in het Diakonessenhuis een dienstapotheek gevestigd waar eventueel voorgeschreven medicijnen direct gehaald kunnen worden.

Meer informatie over de werkwijze van de Mondzorg Poli kunnen patiënten krijgen bij hun eigen tandarts of via de website: www.mondzorgpoli.nl.

Deze wijziging betreft alléén de tandartsen in Soest (niet in Soesterberg).

advertentie
advertentie