Museumplein op Koningsdag is sinds enkele jaren het moment waarop ded voorverkoop voor de gildefeesten van start gaat.
Museumplein op Koningsdag is sinds enkele jaren het moment waarop ded voorverkoop voor de gildefeesten van start gaat. Jaap van den Broek

Dirty Daddies en Snollebollekes op gildefeesten

18 april 2018 om 17:27 lokaal

SOEST Op Koningsdag start het Groot Gaesbeeker Gilde met de voorverkoop van de kaarten voor de gildefeesten. Dat gebeurt tijdens Museumplein, het Oranjeprograma in en rond het St. Josephgebouw aan de Steenhoffstraat. Drie avonden achtereen zal de tent op De Blaak bol staan van muziek. Dirty Daddies is met (inter)nationale hits de hoofdact op vrijdag 24 augustus. Ook Snollebolleke treedt die avond op.

Op zaterdag 25 augustus is het ParyNight met Jebroer, Radical Temptation en Outsiders. Liefhebbers van de oer-Hollandse muziek komen op zondag 26 augustus aan hun trekken. De Bolle Jan Roadshow presenteert dit jaar Wolter Kroes en John West.

VOORVERKOOP Om 13.00 uur start op Koningsdag de voorverkoop voor drie concert- en feestavonden tijdens de gildefeesten. Wie verzekerd wil zijn van een toegangsbewijs voor vrijdag 24, zaterdag 25 en/of zondag 26 augustus moet op vrijdag 27 april naar Museumplein komen. Daar houden Artishock, Museum Soest en het Groot Gaesbeeker Gilde Oranje-activiteiten. Het gilde grijpt die publiekstrekker aan om de kaarten voor het laatste weekeinde van augustus in de verkoop te doen. De affiches zijn verrassend en traditierijk.

DIRTY DADDIES De topattractie op vrijdag 24 augustus is Dirty Daddies, een band die in een wervelende show de ene na de andere nationale en internationale tophit in een recordtijd aan elkaar rijgt. De muziek wordt omlijst met een visueel spektakel. Op het podium die avond ook de Snollebollekes die al menige tent in ons land hebben doen laten kolken.

PARTY NIGHT De zaterdagavond wordt er één voor de jongere generatie, met een mix van diverse muziekstijlen. Radical Redemption heeft de hardstyle in de kundige vingers en DJ Outsiders staat voor een set met stevige house. Rapper Jebroer is de meest gevestigde naam en hij zal de avond besluiten met een hiphop-act die Soest nog lang zal heugen. Een avond ramvol met de vetste tracks en de wreedste beats!

BOLLE JAN ROADSHOW Tijdens het feest op de zondagavond ligt het accent (traditiegetrouw) op de Hollandstalige muziek. De unieke sfeer van de muzikale bruine kroeg in Amsterdam werd afgelopen jaren al met groot succes overgebracht naar de gildetent. Er zit een zeker verrassingseffect in de lijst van artiesten die die avond op zullen treden, maar volgens de gildebroeders is het zeker dat Wolter Kroes en John West hun status als entertainer waar zullen maken. ,,De zondagavond wordt weer zo'n ouderwets oer-Hollands avondje in de gildetent", aldus de organisatie.

DRIE PODIA Museumplein begint volgende week vrijdag om 12.00 uur met een stap terug in de tijd. Daarna is er op drie podia live muziek. De festiviteiten in en rond het St. Josephgebouw aan de Steenhoffstraat duren tot 19.00 uur.

advertentie
advertentie