Verdachte aangehouden na ramkraak Juwelier Colitico

16 april 2018 om 06:09 lokaal

SOEST Bij Juwelier Colitico aan de Van Weedestraat 46 in Soest is zondag- op maandagnacht rond 3.30 uur een ramkraak gepleegd. Het is een flinke ravage in de winkel. Alle vitrines zijn opgeschoven tot en met de toonbank achter in de winkel en het meeste glas van alle vitrines en toonbaken is gesneuveld. Een Opel heeft de glaspui geramd en daarna het veiligheidshekwerk. Een verdachte is aangehouden. 

Politieagenten zochten, met hulp van een speurhond en inzet van een politiehelikopter, naar drie personen die waren weggerend. Eén verdachte, een 23-jarige Almeerder, werd in de omgeving aangetroffen, zijn betrokkenheid bij deze ramkraak wordt onderzocht. De helikopter ging zeker dertig minuten boven het winkelcentrum, tussen de Stadhouderslaan en de Dalweg. 

De politie hield één verdachte aan, naar de andere twee verdachten wordt nog gezocht. Het is nog onduidelijk of iets is buitgemaakt, maar waarschijnlijk zijn de daders niet of nauwelijks binnen geweest. De eigenaar van de juwelier vertelde meerder kleine pogingen tot diefstal mee te hebben gemaakt, maar dit nog nooit. De juwelier is al vijftig jaar in Soest gevestigd.

De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

advertentie
advertentie