Afbeelding
Archief BDUmedia

'Primeur' voor nieuwe lokale raadspartij POS

11 april 2018 om 11:42 lokaal

SOESTERBERG Partij Ons SOESTerberg (POS) heeft voor een 'primeurtje' gezorgd. De nieuwe lokale partij is de eerste in de nieuwe raadsperiode die schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders

POS heeft vraagtekens gezet bij de plannen om de uitspanning van de Pleisterplaats groter te laten worden dan aanvankelijk de bedoeling was. Het gebouw wordt zeven in plaats van zes meter hoog en gaat niet 400 maar 490 vierkante meter bestrijken. POS is erg benieuwd waarom het restaurant ineens omvangrijker moet worden en waarom het college hiervoor toestemming verleent, zonder de gemeenteraad en de bevolking te informeren. Het gaat volgens POS immers om een afwijking van het bestemmingsplan. Gerben Stormbroek, het kersverse raadslid van de lokale partij, vraagt burgemeester en wethouders ook naar de gevolgen voor de omgeving die deze onvoorziene schaalvergroting heeft. Bovendien wil de partij weten of er - als gevolg van de beoogde uitbreiding - meer groen moet worden gekapt.

De Pleisterplaats zal vermoedelijk over twee jaar open gaan. Het restaurant komt nabij het Paul Lemmen fietspad, de ingang voor fietsers nabij de Van Weerden Poelmanweg en restaurant 't Hoogt. POS is voortgekomen uit burgers die vinden dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met hun standpunten over onder andere de nieuwbouw Oude Tempel.

advertentie
advertentie