Afbeelding
www.freeimages.co.uk.

Soester betrokken bij oplichting Amersfoorts bedrijf

10 april 2018 om 14:48 lokaal

SOEST (ANP) Een 26-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden, omdat hij zijn voormalige werkgever in Amersfoort voor tonnen heeft opgelicht. Uit naam van het bedrijf zou hij diverse goederen hebben besteld met als doel om deze door te verkopen. Ook vijf anderen mannen zijn opgepakt vanwege betrokkenheid bij de zaak. De politie schat de schade op 350.000 euro.

De Apeldoorner zou zich illegaal toegang hebben verschaft tot het bedrijfsnetwerk en -applicaties. Door het gebruik van andermans inloggegevens zou hij via internet op naam van het bedrijf verschillende soorten apparatuur en VVV-bonnen hebben besteld. Deze spullen werëden op verschillende adressen bezorgd en vervolgens te koop aangeboden op het internet.

De politie heeft eind dit jaar een bestelde lading onderschept en de ontvanger, een 41-jarige man uit Stroe, aangehouden. De 26-jarige hoofdverdachte kwam daarna in beeld. Hij werd eind maart aangehouden samen met een 29-jarige plaatsgenoot. Daarnaast zijn ook een 61-jarige man uit Soest en een 34-jarige man en een 52-jarige uit Apeldoorn aangehouden vanwege betrokkenheid.

advertentie
advertentie