Afbeelding
pixabay

Kabinet komt met ‘voorraadvergoeding’ voor bepaalde winkeliers

15 december 2020 om 19:06 Corona

SOEST (ANP) Winkels die dicht moeten, voornamelijk van winkeliers die geen eerste levensbehoeften verkopen, krijgen een speciale voorraadvergoeding bovenop de bestaande steunmaatregelen. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdag bekend in debat met de Tweede Kamer. Later deze week zal het kabinet hierover meer vertellen.

,,Zij worden onevenredig hard geraakt”, zegt Rutte over deze niet-essentiële winkels. Zij moeten de deuren tot zeker 19 januari sluiten. Deze winkeliers hebben “spullen ingekocht en die kunnen ze niet meer verkopen, ook omdat het vaak mode- en seizoensgebonden is”, aldus Rutte. Daardoor daalt de waarde van deze voorraad ook snel.Verschillende partijen hebben aangedrongen op een uitbreiding van de steunpakketten.

OPROEP SPECIAALZAKEN Rutte riep mensen bovendien op gebruik te maken van de ‘fantastische levensmiddelenspeciaalzaken’ die Nederland biedt. Dat soort zaken mag ook tijdens de lockdown openblijven. Rutte zag dat ambachtelijke levensmiddelenwinkels de afgelopen jaren ‘zeker en stabiel’ bleven. Hij hoopt dat Nederlanders ook tijdens de lockdown gebruik zullen maken van de winkels die ‘Marokkaanse pannenkoekjes tot en met Italiaanse wijn’ in de schappen hebben en niet alleen naar de grote supermarkten gaan.

advertentie
advertentie