logo Stichting ELZIS
logo Stichting ELZIS logo

SOESTER SAMENWERKING helpt mensen met overgewicht

5 april 2018 om 10:39 lokaal Deel je nieuws

Stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg In Soest) is een samenwerkingsverband van alle eerste lijn zorgverleners in Soest. Binnen ELZIS is recent gestart met een samenwerkingsafspraak voor mensen, die te zwaar zijn en daar gemotiveerd aan willen werken. Verschillende zorgverleners helpen deze mensen naar een gezondere levensstijl. Het unieke van deze werkafspraak is de multidisciplinaire samenwerking.

 

Wat houdt de werkafspraak precies in?

Het kan zijn dat u zich al langer te zwaar voelt. Verschillende redenen kunnen de oorzaak zijn van dit overgewicht. Maar nu bent u op een punt beland dat u er gemotiveerd aan wilt werken. U meldt zich bij uw huisarts of maakt een afspraak met de beweegmakelaar. Aan de hand van een vragenlijst gaat u, samen met de beweegmakelaar, na waar u het beste als eerste aan kunt gaan werken. Dat kan bijvoorbeeld voeding zijn. In dat geval gaat u samen met een dietist werken aan andere, gezondere voeding passend bij u. Het kan ook zijn dat u liever meer gaat bewegen, maar dat het u niet lukt om de juiste vorm van bewegen of sport te vinden. Dan zal de beweegmakelaar samen met u op zoek gaan naar een geschikte vorm van bewegen. Of misschien is het beter eerst meer te onderzoeken waar uw slechte eetgewoonten vandaan komen. In dat geval volgen gesprekken met een gespecialiseerde huisartspraktijkondersteuner. U gaat dus aan de slag samen met de zorgverlener, die op dat moment het beste bij u past.

Mocht blijken dat na verloop van tijd andere hulp nodig is, dan kunt u binnen het samenwerkingsverband van ELZIS doorverwezen worden naar een andere zorgverlener. Deze zorgverlener pakt de draad dan samen met u verder op.

ELZIS vindt het belangrijk om samen met u te werken aan een beter Soest.

advertentie
advertentie