Dominic Seldis treedt samen met James Pearson op bij de Muziekkring Eemland.
Dominic Seldis treedt samen met James Pearson op bij de Muziekkring Eemland. Frank Ruiter

Seldis speelt voor De Blauwe Vogel

9 april 2018 om 06:34 lokaal

SOEST Wegens groot succes hebben Muziekkring Eemland en Lionsclub Soestdijk opnieuw de handen ineengeslagen om een benefietconcert te organiseren, ditmaal met niemand minder dan Dominic Seldis, een meester op de contrabas die ook nu weer de grenzen van de kamermuziek zal opzoeken. Het goede doel: De Blauwe Vogel, kinderdagcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Seldis wordt begeleid door pianist James Pearson. Het Benefietconcert vindt zondagmiddag 15 april plaats in de grote zaal van Hilton Royal Parc Soestduinen en is inmiddels uitverkocht. Op de website kunt u zich nog wél laten inschrijven op een reservelijst.

Begeleid door (jazz)pianist James Pearson laat 'Maestro' Dominic Seldis zijn publiek op hilarische wijze kennismaken met de klankmogelijkheden van zijn geliefde contrabas: klassieke muziek 'with a bit of a swing'.

Dominic is 1e solo-contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest en behoort tot de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. Hij is tevens professor aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij trekt als contrabassist steevast volle zalen. Dat is uiteraard mede te danken aan zijn populariteit bij het tv-publiek. Dominic presenteerde vorige zomer 'De Nieuwe Stradivarius', een veelbekeken programma over de bouw van klassieke muziekinstrumenten. Daarnaast is hij vast jurylid in het populaire AVRO-programma 'Maestro'.

Het programma van 15 april, getiteld STAND-UP BASS, bevat werken van o.a. Paganini, Bottesini, Piazzolla, Johnson en Gershwin.

Een deel van de opbrengst van dit Benefietconcert komt ten bate van De Blauwe Vogel. Ook Hilton Royal Parc zal een bijdrage leveren uit de verkoop van consumpties en concertdiners. Dit centrum is onderdeel van Stichting Amerpoort en biedt begeleiding, dagbesteding en behandeling aan kinderen met een ernstige verstandelijke meervoudige beperking in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Zondag 15 april, 15.00 uur, Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 23,00 euro (Vrienden van Muziekkring Eemland: 18,00 euro; tot 18 jaar 5,00 euro).

advertentie
advertentie