Afbeelding
Privé

Gerard van de Grift: energiek en betrokken

4 april 2018 om 11:09 lokaal

SOEST Op Witte Donderdag overleed op 84-jarige leeftijd de in Soest geboren en getogen Gerard van de Grift. Hij was, naast al zijn bouwactiviteiten met het naar hem genoemde bouwbedrijf, ook een maatschappelijk zeer betrokken inwoner van onze gemeente. Je kon altijd wel een beroep op hem doen.

René van Hal

Van de Grift was een man van weinig woorden die het liefst misschien wel op zijn klompen liep; bij hem thuis op de boerderij aan de Kerkstraat waar hij vanaf 1977 woonde, maar ook bij zijn rondgang over de bouwprojecten. Hij stond in zijn werk voor kwaliteit. Zo beoordeelde hij wellicht ook wel zo de organisaties en verenigingen die een beroep op zijn medewerking deden. Zijn mate van medewerking en omvang van bijdrage gingen ver. Wie zou ooit zijn erf voor de vele tienduizenden bezoekers van de Ambachtenmarkt open stellen? Wie zou zijn Schaapskooi beschikbaar stellen voor de start en finish van sportieve activiteiten tijdens de jaarlijkse gildefeesten? Hij genoot van de vele mensen die daar allemaal op af kwamen.

Zijn grootste hobby vond hij bij zijn paarden. Van de Grift trok veel tijd uit om ze te verzorgen en vervolgens aan te spannen om er ritjes mee te maken.

Zonder Van de Grift's zijn energie en inbreng had De Windhond er niet gestaan en was het niet een van de visitekaartjes van ons dorp geworden. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn betekenis als bouwer, een hoedanigheid waarin een bijdrage heeft geleverd aan het leefklimaat in ons dorp. Zo zijn grote delen van Overhees en Boerenstreek door Gerard en zijn mensen gebouwd met dat bijzondere bruggetje dat hij aan de Koningsweg aan onze gemeente heeft geschonken. Ook de brandweerkazerne, De Plantage en veel gebouwen van de Paardenkamp laat hij als erfenis achter.

Voor zijn maatschappelijke betrokkenheid werd hij in september 1999 verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Tijdens een afscheidsdienst in de H. Familiekerk wordt a.s. zaterdag om 11.00 uur afscheid van Gerard genomen.

advertentie
advertentie