Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Robert Vos

Rob Goudriaan voert actie voor 'eigen' AED

5 april 2018 om 11:17 lokaal

SOEST Rob Goudriaan is in Soest actief als onder anderen burgerhulpverlener. Hij doet zijn uiterste best om een AED voor zijn buurt te scoren en doet daarom mee aan een actie van AED-Assist. Om kans te maken op zo'n reanimatie-apparaat, heeft Goudriaan de hulp nodig van mensen die op hem gaan stemmen.

,,De burgerhulpverleners hebben dringend behoefte aan meer AED's in de gemeente. Zij worden bij een hartfalen door de 112 meldkamer opgeroepen als zij binnen een straal van 1500 meter van de calamiteit zijn. Helaas gaat er dan veel tijd verloren om één van de openbare AED's op te halen", aldus Goudriaan.

Bij de actie van AED-Assist gaat het erom zoveel mogelijk hartjes te verzamelen. Via Facebook of op de website van AED-Assist. ,,Ik sta nu op de vijfde plaats van ruim 800 deelnemers. Ik ben al vaak opgeroepen als burgerhulpverlener. Een ' eigen' AED kan dan kostbare minuten schelen."

Goudriaan woont in Overhees, vlakbij zowel bos als een wooncomplex voor ouderen, en wil de AED ook gaan inzetten bij de Stichting Verkeersregelaars Soest die hij wil oprichten. Op www.robgoud.nl legt hij de spelregels van de actie uit en staat de link naar de site waarop een hartje kan worden gegeven. Van belang is dat daarna in de ontvangen mail de stem wordt bevestigd.

advertentie
advertentie