Lidewijde Paris komt voortaan tweemaal per jaar naar Soest voor een interactieve leesworkshop.
Lidewijde Paris komt voortaan tweemaal per jaar naar Soest voor een interactieve leesworkshop. SLAS

Andere Lees!club bij SLAS

31 maart 2018 om 07:11 lokaal

SOEST Lidewijde Paris neemt woensdag 11 april 'De geniale vriendin' van Elena Ferrante en 'Van vogels en mensen' van Margriet de Moor als uitgangspunt voor de Andere Lees!club. Dit is geen gewone leesclub, maar een interactieve leesworkshop, kondigt de SLAS aan.

De Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) heeft het initiatief genomen om de workshop naar Soest te halen. Lidewijde Paris leest tijdens de bijeenkomsten, vermoedelijk twee keer per jaar, veel voor en laat haar licht schijnen over de literaire principes van de auteurs, hoe zij ons bespelen en hun manier van vertellen.

Ook het verschil tussen inhoudelijke spanning - lukt het de personages te bereiken wat ze willen - en schrijf-technische spanning komt aan bod. Samen met de deelnemers wordt besproken wat de kracht uitmaakt van deze werken.

WRAAK De combinatie van de boeken van Ferrante en De Moor lijkt niet voor de hand te liggen: op het oog twee totaal verschillende werken van twee totaal verschillende schrijfsters, van wie we nu weten dat de laatste het pseudoniem voor een man is. Er is echter een gemeenschappelijk thema: wraak. Uiteraard pakt De Moor het anders aan dan Ferrante, maar beiden weten ervoor te zorgen dat de lezer wil doorlezen, dat hij of zij wil weten hoe het zit.

UITGEVER Lidewijde Paris is ruim 26 jaar actief in het boekenvak als boekverkoper, journalist, redacteur en uitgever. Na 5 jaar als directeur bij een uitgever Nieuw Amsterdam is ze begonnen met de Lees!ambassade, waarmee ze lezers uitnodigt meer uit hun boeken te halen.

In januari 2017 was Lidewijde al eens op bezoek bij de SLAS en dat smaakte duidelijk naar méér. Het is de bedoeling dat zij twee maal per jaar naar Soest komt met de Andere Lees!club.

KAARTVERKOOP Woensdag 11 april, aanvang 20.00 uur. SLAS -workshop De Andere Lees!club op locatie, boekhandel Van de Ven, Soesterbergsestraat 54c.

Kaartverkoop en reserveringen: theaterkassa Idea tel. (035) 6095829 of online via: www.ideacultuur.nl of www.slas-soest.nl.

advertentie
advertentie