Wie maandagmiddag naar de Action gaat, moet op de stoep naast de rijbaan al in de rij gaan staan.
Wie maandagmiddag naar de Action gaat, moet op de stoep naast de rijbaan al in de rij gaan staan. Johan van Beek

Enorme drukte bij meeste winkels in Soest

14 december 2020 om 15:21 Corona

SOEST Zelden zal het op een maandagmiddag zo druk zijn geweest in de winkelcentra als op 14 december. De vooraankondiging van de lockdown bleek wat dat betreft een goede marketeer, al is de achterzijde van deze medaille voor veel ondernemers donker getint.

Bij veel winkels stonden rijen mensen die wachten op hun beurt om naar binnen te gaan. Zodra het nieuws doorkwam dat de regering de coronamaatregelen zwaar gaat aanscherpen, gingen veel Soesters de deur uit om nog inkopen te doen, ongetwijfeld ook mede met het oog op cadeaus voor de kerstdagen.

Bij MOOI parfumerie aan de Van Weedestraat stonden buiten mensen geduldig te wachten totdat ze naar binnen mochten. Verderop bij de Action (foto) staan wel vaker mensen in de rij, maar die zal op maandagmiddag niet vaak tot op de stoep van de winkelstraat hebben geleid.

Ook in Soest-Zuid en bij grotere koopmarkten, verspreid door de gemeente, is het maandagmiddag druk. Naar verluidt blijven verschillende winkels vandaag zo lang mogelijk open. Veel middenstanders en ketens hebben hun zaken vol liggen en staan met een specifiek kerstassortiment of hebben ingeslagen in de wetenschap dat er voor kerst veel cadeaus worden ingeslagen. Vanaf dinsdag 0.00 uur moeten niet-efficiënte winkels tot in elk geval 19 januari dicht blijven.

advertentie
advertentie