Leerlingen douchen ijskoud voor ALS-patiënten

21 maart 2018 om 08:51 lokaal

SOEST Op het schoolplein van de Montessorischool is donderdag het startschot gegeven  voor de COOL4ALS- challenge. Dat betekent dat alle kinderen dagelijks 30 seconden echt koud douchen en dat wel zeven dagen lang. Met de actie wil de school geld ophalen voor Holland4ALS.

Elk jaar heeft de Montessorischool in Soest tijdens de vastentijd een goede-doelen-actie, waarbij de kinderen geld ophalen voor een goed doel. Dit jaar staat het goede doel in het teken van Holland4ALS. Met de opbrengsten van de actie kunnen ALS-patiënten aan middelen geholpen worden.

De kinderen zoeken zelf sponsors die deze prestatie willen sponsoren. Voor iedere dag koud douchen mogen de kinderen een dag van de kraskaart krassen.

IJSBAD Het startschot voor de actie is tevens een startschot voor het Project Duurzaamheid, dat de Montessorischool gestart is. Tijdens dit project wordt tijdens verschillende lessen aandacht besteed aan hoe docenten en leerlingen duurzamer met spullen om kunnen gaan, met als doel een afvalvrije school te worden.

advertentie
advertentie