reclame of non-profit?
reclame of non-profit?

Vragen over budget reclameborden

19 maart 2018 om 13:44 Sport/sport Deel je nieuws

GroenLinks heeft het college vragen gesteld over de beschikbaarheid van driehoekbuitenreclame borden voor de non-profit organisaties en alle andere culturele en maatschappelijke organisaties. Door de gemeenteraadsverkiezingen zou het budget voor dit jaar zijn opgebruikt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Hieronder onze vragen.

Onlangs kwam ons ter ore dat de driehoekbuitenreclame borden door de gemeenteraadsverkiezingen niet meer gratis beschikbaar zijn voor de non-profit organisaties en alle andere culturele en maatschappelijke organisaties dit jaar.

Deze organisaties kunnen een beroep doen op een budget bij de gemeente waardoor ze wel de printkosten maar niet de plaatsingskosten hoeven te betalen. Dat scheelt een behoorlijk bedrag wat niet zomaar door deze organisaties is op te hoesten.

Door het gebruik van de politieke partijen van deze advertentiemogelijkheid is het potje voor de andere maatschappelijke en culturele organisaties op.

Wij hebben de volgende vragen aan het college:

1.   Klopt het dat de plaatsingskosten van de verkiezingsposters van politieke partijen betaald wordt uit het budget dat bestemd is voor de non-profit maatschappelijke en culturele organisaties in onze gemeente?

2.   Zo ja, waarom is dat zo en vindt u dat dit een juiste gang van zaken?

3.   Er worden op deze manier organisaties in Soest sterk benadeeld. Bent u bereid om extra budget beschikbaar te stellen om dit nadelige effect voor die organisaties nog dit jaar te verhelpen?

advertentie
advertentie