Afbeelding
Johan van Beek

Sterkere samenwerking tussen Soest en Baarn

19 maart 2018 om 11:04 lokaal

SOEST De gemeenten Soest en Baarn gaan intensiever samenwerken op het gebied van informatievoorziening. Burgemeester Rob Metz van Soest en wethouder Theo Stroo van Baarn tekenen hiervoor een convenant op woensdag 21 maart om 14.00 uur in het gemeentehuis van Soest.

Burgemeester Rob Metz: „We hadden al een goede samenwerking met Baarn en de band wordt op deze manier alleen maar versterkt. Door samen op te trekken kunnen we de inwoners van zowel Baarn als Soest nog beter van dienst zijn, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait."

SAMENWERKING Beide gemeenten werken al samen binnen de Regionale ICT-dienst Utrecht (RID). Hiernaast is er grote behoefte bij de twee gemeenten de samenwerking te intensiveren. De samenwerking biedt extra kansen om kosten te delen, minder kwetsbaar te zijn en uiteindelijk inwoners en bedrijven in Soest en Baarn beter te bedienen met up-to- date informatievoorziening. Soest en Baarn gaan samen updates uitvoeren, producten aanbesteden en/of vervangen en een aantal onderwerpen in de informatievoorziening beheren.

„Gezamenlijk kom je verder dan alleen. Door kennis te bundelen en slimmer om te gaan met informatievoorziening kun je uiteindelijk de inwoners en bedrijven in beide gemeenten veel beter van dienst zijn. En betere dienstverlening staat hoog in het vaandel van de gemeente Soest en Baarn", aldus Theo Stroo, die in Baarn verantwoordelijk is voor ICT-beleid. 

advertentie
advertentie