Florijn van der Vliet onbedreigd kampioen A-pupillen
Florijn van der Vliet onbedreigd kampioen A-pupillen R. Van der Vliet

Florijn van der Vliet en Eneas Verbakel kampioen bij zware crossfinale.

18 maart 2018 om 21:00 Sport/sport Deel je nieuws

Wedstijdleider Jasper Smits had al een zwaar parkoers uitgetekend met flinke beklimmingen en flinke zandpartijen rondom de Soester Lange Duinen.  Samen met de snijdende koude oostenwind werd de strijd om de crosskampioenschappen nog heroïscher.
Met ruim 30 verschillende verenigingen uit heel midden en Noord West Nederland waren meer dan 1200 jonge atleten aanwezig voor de titelstrijd voor 18 verschillende categorieën.
Met Florijn van der Vliet (JPA) en Eneas Verbakel (JPD) was er twee keer winst voor het organiserende AV Pijnenburg. Een prachtige prestatie die alleen werd geëvenaard door AV Hera uit Heerhugowaard die ook twee kampioenen leverde. Veertien andere verenigingen verdeelde de overige titels.
Bij elke categorie mocht de top 5 naar het podium. Na een mooie eindsprint door het zware,  licht oplopende zand mochten ook Iris Rietvelt (4e MPA) en Laura Duits (5e MPB)   het podium op voor de laatste confrontatie met de heftige oostenwind.
 

Een dag later was Eneas Verbakel weer present bij Wihelmina Kinder Ziekenhuis kidsrun (1,7 km) van de Utrecht marathon. Ook hier mocht hij na afloop het hoogste treedje van het podium op. Dit lukte ook zijn zus Eola in haar categorie (t/m 5 jaar). 

Kampioen D-pupillen Eneas Verbakel
advertentie
advertentie