Afbeelding
Archief BDUmedia

OM eist gevangenisstraf voor Soester wegens aanranding

9 december 2020 om 20:07 Misdaad

SOEST Tegen een 40-jarige man uit Soest is woensdag in de rechtbank in Utrecht zes maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. De verdachte heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan aanranding en vrijheidsberoving in zijn woning in Soest. Het slachtoffer was een date van de verdachte.

Zij was bij de verdachte in Soest op bezoek gekomen. Het was hun first date. Ze kenden elkaar sinds een paar dagen via facebook Het was een afspraak waarbij er volgens de man stevig werd gedronken door allebei. De vrouw ontkent dat zij alcohol gedronken had. Om medische redenen mag zij niet drinken. Volgens de vrouw moest zij bij de Soester in zijn huis blijven slapen omdat hij het niet goed vond dat zij alleen over straat ging. Zij wilde alleen slapen, want zij wilde geen liefde op hun eerste afspraak. Ze ging alleen in bed liggen.

De Soester zou haar daarna eerst hebben betast in het bed. Zij vluchtte naar een andere kamer. Maar de verdachte ging door. De vrouw verdedigde zich met een keukenmes. Dat keukenmes werd door de Soester uit haar handen geslagen. De vrouw brak daardoor haar hand tegen een muur. Zij belde 112., omdat de Soester de woning afgesloten had, kon zij niet weg. De politie bevrijdde haar uit de woning van de Soester. De politiemensen zagen dat verdachte en slachtoffer allebei onder het bloed zaten.

Het verslag van de politie en de verwondingen van het slachtoffer zijn zeer belastend voor de verdachte, vindt het OM. Het OM ziet dat de lezingen van de Soester en zijn date uiteen lopen. Maar het verhaal van de vrouw is zo geloofwaardig dat er gevangenisstraf moet komen voor de Soester. De verdachte had zelf ook een zeer hoog promillage alcohol in zijn bloed. De vrouw vroeg 2700 euro schadevergoeding. De officier vond dat erg veel naar Nederlandse verhoudingen. Hij vroeg de rechtbank dat bedrag te verlagen.

De Soester was op eerdere zittingen niet verschenen. Hij vond het niet juist dat hij werd vervolgd, maar de rechtbank wilde hem in levende lijve zien. De verdachte is woensdag opgehaald door de parketpolitie. De man ontkent dat hij iets gedaan heeft wat de vrouw niet wilde. Hij gaf aan dat de vrouw net zo dronken was als hij zelf. De vrouw werd volgens de Soester boos toen ze merkte dat hij met een andere vrouw zat te bellen.

Zijn advocaat Van Voolen vroeg vrijspraak. Er is geen bewijs voor aanranding, vindt de advocaat. De Soester kan zich verder beroepen op noodweer omdat hij met een mes is aangevallen, betoogde Van Voolen. De rechtbank doet uitspraak op 23 december.

advertentie
advertentie