Afbeelding
Eempers

Brand maakt woning onbewoonbaar

2 december 2020 om 10:56 Brand

SOESTERBERG Een brand heeft vanmorgen een woning aan de Prof. Lorentzlaan tijdelijk onbewoonbaar gemaakt. De bewoonster had zoveel rook ingeademd dat zij met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht. Enkele anderen die in eerste instantie te hulp waren geschoten, werden nagekeken door personeel van twee ambulances die naar het brandadres waren gestuurd.

De brandweer werd omstreeks 09:20 uur gealarmeerd. Bij aankomst bleek de brand in de woonkamer te woeden. Daarbij kwam zoveel rook vrij dat de brandweer ademluchtapparatuur moest gebruiken om het vuur ook van binnenuit te kunnen bestrijden. Er kon niet worden voorkomen dat de woonkamer nagenoeg uitbrandde. De schade aan het interieur was groot.

KOOLMONOXIDE De brandweer verrichtte na het bluswerk metingen om vast te stellen of er nog sprake was van een gevaarlijke situatie door koolmonoxide. Pas toen dat niet meer het geval was, kon ze inrukken. De brand is vermoedelijk ontstaan in een bank in de woonkamer. De oorzaak is onbekend. 

Gedurende de inzet van brandweer, politie en ambulance was op de Prof. Lorentzlaan geen doorgaand verkeer mogelijk. De brand trok veel bekijks.

Door Jan van Steendelaar

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie