Feestelijke uitreiking van de Cultuurprijs 2018.
Feestelijke uitreiking van de Cultuurprijs 2018. Eef Balvers

Startsein procedure voordragen voor Cultuurprijs Soest 2020

30 november 2020 om 13:07 Kunst

SOEST Vanaf woensdag 2 december kunnen inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties uit hun gemeente voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2021. De verkiezing gaat ondanks corona gewoon door.

Hoewel gemeente en Cultuurplatform zich realiseren dat bepaalde groepen of personen vanaf eind maart niets meer hebben kunnen doen, vinden zij het belangrijk juist in deze tijd de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden. Daarbij zijn er de afgelopen coronatijd ook interessante initiatieven ontstaan.

De tweejaarlijkse gemeentelijke Cultuurprijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap. De prijs wordt op 21 april 2021 uitgereikt tijdens een feestelijk moment. Gezien de coronaperikelen worden vorm, tijd en locatie later bepaald. De winnaar ontvangt 2.000 euro en een replica (unica) van het kunstwerk van Frank Linsewski.

Elke inwoner van de gemeente kan tot 27 januari 2021 een of meer voordrachten inzenden via www.cultuurprijssoest.nl of door gebruik te maken van de attentiekaart die op verschillende plaatsen in de gemeente beschikbaar is. Door de QR-code op uitingen te scannen, komt men direct op het voordrachtformulier van de website.

Genomineerden kunnen personen of organisaties zijn – amateur of (semi)professional - uit onze gemeente. De prestaties moeten geleverd te zijn binnen kunstuitingen zoals dans, theater, beeldende kunst, muziek, audiovisuele media, literaire kunst of het behoud van het cultureel- en historisch erfgoed binnen de gemeente. Dit kan ook zijn op organisatorisch of bestuurlijk vlak.

Alle ontvangen voordrachten worden door de Nominatiecommissie beoordeeld, waaruit vijf nominaties worden bepaald. De onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties en wijst de winnaar aan.

Meer informatie is te vinden op: www.cultuurprijssoest.nl.

advertentie
advertentie