Afbeelding
Gemeente Soest

Volleybalvereniging AGAVS neemt schoonmaaktaken van gemeente over

26 november 2020 om 10:04 Verenigingen

SOESTERBERG Volleybalvereniging AGAVS uit Soesterberg en de gemeente Soest zijn de pilot ‘Right tot Challenge’ gestart. De vereniging neemt als proef de komende drie jaar een deel van de schoonmaakwerkzaamheden in sporthal De Banninghal over van het schoonmaakbedrijf. Onlangs zijn de afspraken die bij deze pilot horen ondertekend, meldt de gemeente.

Het idee bij een Right to Challenge is dat inwoners en organisaties taken van de gemeente kunnen overnemen als zij denken dat het anders, beter, slimmer of goedkoper kan. Met de schoonmaakwerkzaamheden wil de volleybalvereniging meer eigenaarschap en een betere kwaliteit van schoonmaak leveren tegen dezelfde kosten. 

Volleybalvereniging AGAVS speelt al een nadrukkelijke rol in het beheer van de kantine van sporthal De Banninghal. De vereniging heeft vrijwilligers om de schoonwerkzaamheden uit te voeren. Het gaat hierbij om een deel van de dagelijkse schoonmaak en de schoonmaak in de weekenden. De vereniging ontvangt hiervoor een vergoeding van de gemeente. De overige schoonmaakwerkzaamheden worden nog uitgevoerd door een schoonmaakbedrijf in opdracht van de gemeente. 

Voor zowel de gemeente als de vereniging is dit een nieuw initiatief. Daarom is besloten om voor de komende drie jaar een pilot te starten om in de praktijk te ervaren hoe dit initiatief uitpakt.

advertentie
advertentie