Behandeling voor meer lucht
Behandeling voor meer lucht Remmelt Zeilstra

Ademhalingsproblemen door longaandoeningen en happy lungs

22 november 2020 om 15:56 Overig Deel je nieuws

Wat zijn longaandoeningen en wat kan acupunctuur hier in betekenen.

Veel voorkomende longaandoeningen zijn.

Astma

Bronchitis

Astmatische bronchitis

Chronische bronchitis/COPD

Chronische astmatische bronchitis

In mijn praktijk komen regelmatig cliënten met longaandoeningen. De klachten die ze hebben zijn vooral benauwdheid, hoesten en het produceren van veel slijm.

Hoe ontstaan deze longaandoeningen

Astma

ook wel astma bronchiale genoemd is één van de meest voorkomende chronische longaandoening. Het woord asthma komt uit het Grieks en betekend ademtekort of hijgen.

Bij astma is een is er een ontsteking van de bronchiën  waardoor  er een vernauwing van de bronchiole ontstaat,  daardoor raken de longen in een soort spasme wat er voor zorgt dat vooral het uitademen moeilijk word.

Bronchitis

Bronchitis is een ontsteking van de bronchiën die acuut of chronisch kan zijn. Het slijmvlies van de bronchiën is ontstoken in de longen daardoor deze gezwollen en rood. Ook word er veel gehoest met opgeven van veel slijm.

COPD

Als de bronchitis chronisch word dan hebben we het over COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Tot COPD horen chronische bronchitis en longemfyseem. COPD ontstaat vooral door roken of door contact met chemische stoffen.

Cijfers over COPD

In ons land hebben zo’n 600.000 mensen COPD. COPD komt op de zesde plaats van ziektes die de hoogste sterfte in Nederland veroorzaken. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat COPD in 2030 de derde doodsoorzaak is. COPD komt meestal pas voor op oudere leeftijd, maar soms door een erfelijke ziekte eerder.

Covid-19 (corona)

Na een besmetting van covid-19 ervaren veel mensen nog lange tijd klachten aan de longen en de luchtwegen zoals veel hoesten, vermoeidheid en pijn op de borst. Ook deze klachten zijn met acupunctuur te behandelen.

Wat kan Zeilstra Acupunctuur voor u beteken als u een longaandoening heeft

In mijn praktijk maak ik gebruik van Dr Tan Balance methode dit is een heel effectieve manier om pijn en andere ongemakken snel te behandelen.

Voor long aandoeningen gebruik ik het happy lung protocol om de borstkast te ontspannen en blokkades weg te nemen zodat u makkelijker adam kunt halen en minder afhankelijk bent van uw medicatie.

Wat er dus gebeurt is dat ik meer ruimte maak in de borstkas zodat u makkelijke adem kunt halen.

Voor meer informatie over ademhalingsproblemen

www.zeilstraacupunctuur.nl

advertentie
advertentie