Afbeelding
AS Media

Mogelijk vierde slachtoffer in zaken dode mannen Amersfoort en Arnhem

22 november 2020 om 13:42 Misdaad

SOEST Er is mogelijk nog een vierde persoon betrokken in de zaken van de dode mannen in Amersfoort en Arnhem. Dat meldt de politie. De rechercheteams zijn volop bezig met onderzoek naar de schietpartij in Arnhem en de vermoorde Soester in de auto in Amersfoort en daarbij worden ook verhalen onderzocht over een tot nu toe onbekend slachtoffer.

Op vrijdagmiddag werd in Amersfoort een dode man in een auto bij het station gevonden. Het slachtoffer uit Soest bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing doet hier onderzoek naar. Later op de middag werd een zwaargewonde man in een auto in Arnhem aangetroffen. Hij overleed kort nadat hij gevonden werd. Het onderzoek naar deze zaak leidde naar een pand aan de Jansbinnensingel, waar eveneens een zwaargewonde man werd gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis. Ook voor de Arnhemse gebeurtenissen is een Team Grootschalige Opsporing ingesteld. 

UITGEBREID ONDERZOEK Op vrijdag en zaterdag is er op drie locaties uitgebreid onderzoek gedaan: het woonadres van het slachtoffer in Laren (Gld.), de woning van het slachtoffer uit Soest en een pand aan de Jansbinnensingel in Arnhem. Er wordt nu gekeken naar de verbanden tussen beide onderzoeken, volgens diverse media zou een incassobureau de link zijn tussen de zaken. Verder doet de recherche onderzoek naar de verhalen over een onbekend slachtoffer. 

Nu de sporen zijn veiliggesteld zal er vandaag verder gesproken worden met getuigen. Ook zal alle informatie die er tot nu toe beschikbaar is, verder onderzocht worden. De rechercheteams verwachten op dit moment niet dat er dit weekend nog een inhoudelijke update over de onderzoeken te geven is.

advertentie
advertentie