Afbeelding
AS Media

‘Link tussen dode man uit Soest en schietpartij Arnhem’

22 november 2020 om 08:08 Misdaad

SOEST De moord op een 74-jarige man uit Soest, vrijdagmiddag in Amersfoort, staat mogelijk in verband met een schietpartij in Arnhem. In die zaak zijn inmiddels twee personen overleden. Diverse media berichten over de link tussen de voorvallen in beide steden. De recherche laat weten deze verhalen te kennen, en doet hiernaar ook onderzoek.

Omstanders zagen vrijdagmiddag een man voorover in zijn auto zitten, tegenover station Amersfoort Centraal. Toen hij niet reageerde sloegen omstanders alarm. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dit bleek tevergeefs. Onderzoek van de politie wees uit dat de man door geweld om het leven is gekomen. De politie is nog op zoek naar getuigen, die kunnen zich melden via tel. 0800-6070. Lees hier meer.

ARNHEM De gewonde man die de politie zaterdagochtend aantrof in een pand in Arnhem is overleden. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie zegt nog niets over zijn identiteit. Volgens onder meer De Telegraaf en de Gelderlander gaat het om de directeur van een incassobureau en zou dat incassobureau de spil in de zaken zijn.

Aanleiding om het pand aan de Jansbinnensingel binnen te gaan, was de vondst vrijdag van een gewonde 55-jarige man uit Laren (Gelderland) die in zijn auto in de Cronjéstraat in Arnhem was neergeschoten. Ook hij overleed later zijn verwondingen.

Het onderzoek naar de neergeschoten man in de auto leidde al snel naar de woning aan de Jansbinnensingel. Omdat er wapens in het spel waren, zette de politie een speciaal team in. In de woning vonden ze de zwaargewonde man, die later overleed. De politie kan nog niet zeggen of de man is neergeschoten.

advertentie
advertentie