Gebruik van recht op interpellatie legt werkwijze coalitie bloot!

14 november 2020 om 20:56 Overig Deel je nieuws

Als regelmatig bezoeker van raadsvergaderingen zie ik vooral onder deze coalitie een verschil tussen theoretische democratie en praktische democratie.

Afgelopen donderdag is er een interpellatie aangevraagd om opheldering te krijgen in de zaak van Dorresteijn.

Er werden maar liefst 18 vragen aan het college gesteld.

Wethouder Harrie Dijkhuizen beantwoordde de vragen uiterst klinisch door zich achter  genomen besluiten te verstoppen. Besluiten die in de periode vanaf 2018 tot heden in de kwestie van Dorresteijn zijn genomen.

Dat hij daarbij voorbij gaat aan de manier waarop deze besluiten worden genomen bewijst dat het college heel weinig oog heeft voor de werking van een goede democratie.

Het draait hierbij allemaal om slechts één dogma ‘Er mag niet gebouwd worden in de polder’.

Toen in 2013 het bestemmingsplan Landelijk Gebied werd vastgesteld zijn er nog diverse amendementen aan toegevoegd.

Één van die amendementen hield een verplaatsing van een boerenbedrijf aan de Insingerstraat naar de Peter van den Breemerweg in en de bouw van 4 woningen op de locatie aan de Insingerstraat.

De intentie van dit amendement was helder. Het boerenbedrijf uit een woonwijk halen en de boer een nieuw boerenbedrijf laten starten op gronden waar hij zijn vee liet weiden.

Dit amendement werd ingediend namens 9 politieke partijen, waaronder de VVD met de huidige fractievoorzitter Eric de Wilde, Christen Unie/SGP en D66.

De partijen GGS en DSN stemden tegen dit amendement waardoor met overgrote meerderheid het amendement werd aangenomen.

Dat de provincie in een reactieve aanwijzing bezwaar maakte doet niets af aan het gegeven dat de intentie van het besluit duidelijk was.

Nadat in de jaren 2015 tot 2018 het college, coalitiepartijen CDA,VVD, D66 en Soest2002, alles in het werk heeft gesteld om de provincie te bewegen het vestigen van een boerenbedrijf mogelijk te maken heeft de provincie aangegeven mee te willen werken aan de vestiging.

Daarom dient de boer een verzoek in tot vestiging van een agrarisch bedrijf.

Ondertussen zijn er verkiezingen geweest en de grote winnaar is GGS.

Er wordt een nieuw college geïnstalleerd bestaande uit GGS, VVD, D66 en Christen Unie/SGP.

Uiteraard dien je als coalitiepartij water bij de wijn te doen.

Maar dat je daarbij een visie blijkt te krijgen die volledig tegengesteld is aan de visie van de partij gedurende de voorgaande 6 jaren kan je niet vergoelijken als voortschrijdend inzicht.

advertentie
advertentie