Bart van den Brink tussen de fijnsparren
Bart van den Brink tussen de fijnsparren Peter Beijer

Bart van den Brink zet kerstbomentraditie voort

11 november 2020 om 00:53 Overig Deel je nieuws

SOEST - Het uitzicht over het glooiende landschap van De Eng is oogverblindend mooi. Aan de horizon zien we de Oude Kerk en de korenmolen De Windhond. Soest is op z'n mooist vanuit de achtertuin van Bart van den Brink. De geboren en getogen Soester woont op een schilderachtig plekje aan de Molenstraat en heeft zijn ruime achtertuin 'opgeofferd' om daar fijnsparren te laten groeien.

De Picea Abies, zoals de fijnspar officieel heet werd door Bart in grote aantallen geplant. Hij vertelt daarover: ,,Vier jaar geleden heb ik op deze mooie plek jonge sparren neergezet met de bedoeling om die in 2020 als kerstboom te verkopen. Dat ik dit ga doen is geen toeval. Mijn vader verkocht aan de Beetzlaan 12 jarenlang kerstbomen. In 1960 begon hij daar al mee en hij heeft dat 25 jaar volgehouden. Ik ben in feite tussen de kerstbomen opgegroeid. Mooi dat ik nu in de voetsporen van mijn vader kan treden."

De aanplant is in 2016 gestart, vier jaar later hebben de sparren het volwassen stadium bereikt. 

Voor Van den Brink is de kerstbomenverkoop een liefhebberij. De vrachtwagenchauffeur in ruste werkte decennialang bij transportbedrijf Gebr. Beijer. Na zijn pensionering heeft de Soester alle tijd om zijn kerstbomenplantage te onderhouden. Het resultaat mag er zijn. Een woud van fijnsparren staat te wachten op de eerste kopers. Van den Brink: ,,Juist in deze tijden van thuiszitten, mag het rond de feestdagen weer gezellig zijn in huis. De piek hoog in de boom, de ballen aan de takken en het feest kan beginnen."

De verkoop van de kerstbomen van Bart van den Brink start op zaterdag 28 november. Tegenover de rotonde aan de Molenstraat (vanaf de 'visboer' aan de rechterkant) is de ingang naar het 'kerstbomenpark' van Van den Brink. 

advertentie
advertentie