Inwoners regio Amersfoort Eemland steunen massaal lokale clubs tijdens lockdown 162 clubs ontvangen financiële ondersteuning

9 november 2020 om 12:54 Overig Deel je nieuws

Amersfoort - De afgelopen weken hebben veel inwoners van de regio Amersfoort Eemland gestemd op hun favoriete clubs. Via Rabo ClubSupport zijn diverse bestedingsdoelen opgegeven door verenigingen en stichtingen. Rabobank-leden stemden vervolgens welke doelen daadwerkelijk financieel moesten worden ondersteund. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze clubs dus als geroepen.

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek, uitgevoerd door Rabobank, blijkt dat in normale tijden 73 procent van de inwoners uit de provincie Utrecht die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown nog maar 26 procent was. Ruim 64 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging te hebben gemist.

Rabo ClubSupport
Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden konden clubs de afgelopen maanden aangeven voor welke bestedingsdoelen zij financieel ondersteund wilden worden door Rabobank. Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moesten krijgen. Dit jaar hebben 162 clubs uit de regio zich aangemeld voor ondersteuning vanuit Rabo ClubSupport.

Een van deze clubs is voetbalvereniging SV Baarn. Zij willen de steun gebruiken voor het verduurzamen van de club, door o.a. over te stappen naar LED-verlichting en het plaatsen van zonnepanelen. Een ander voorbeeld is Stichting Voedselbank Leusden, die het geld wil gebruiken om de standaardpakketten die zij van Voedselbank Nederland ontvangt aan te vullen met extra producten zoals groente, fruit en zuivelproducten.

Op donderdag 5 november werden de resultaten tijdens een online finale event bekend gemaakt. Tijdens dit event zorgde Peter van Baak, in samenwerking met NOC*NSF, voor een interessante presentatie over hoe clubs financieel gezond de crisis kunnen doorkomen. Juist nu een actueel item voor veel clubs, omdat inkomsten achter blijven.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport

De volledige publicatie van het verenigingsonderzoek is te vinden op www.economie.rabobank.com

advertentie
advertentie