Afbeelding
Eempers

Vuur in open haard geblust met kopjes water

6 november 2020 om 19:42 Brand

SOEST Het was een paar keer lopen met een kopje water omdat hij in korte tijd niet iets groters kon vullen, maar een bewoner van de Lange Brinkweg in Soest bereikte er vrijdagavond wel mee dat hij het vuur in de open haard uit kreeg. Dat was nodig omdat het zo’n rook in de woonkamer veroorzaakte, dat de rookmelder afging. Door de rookontwikkeling veronderstelde de bewoner, die na het aansteken van de open haard in zijn kantoor was gaan werken, dat er sprake was van een schoorsteenbrand. 

Inmiddels was de brandweer gealarmeerd die met twee bluswagens en de hoogwerker uitrukte. Bij aankomst kwam er nog veel rook uit de schoorsteen, maar vlammen waren er niet te zien. Er was enige stuurmanskunst voor nodig om de hoogwerker zodanig bij het ver van de weg af gelegen huis te positioneren dat de schoorsteen voor inspectie bereikt kon worden.   

De brandweer haalde de open haard leeg en bluste de restanten. Nadat metingen hadden aangetoond dat verder ingrijpen niet nodig was, konden de wagens terug naar de kazernes. Er was overigens geen vermoeden van een vervuild rookkanaal want de bewoners laten de schoorsteen elk jaar vegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie