Afbeelding
Hans Veltmeijer

Interpellatie over huisvestingsplannen agrarisch bedrijf Van Dorresteijn

6 november 2020 om 16:43 Politiek

SOEST De gemeenteraad van Soest komt op donderdag 12 november bijeen voor een interpellatie over het proces rondom de huisvestingsplannen voor het bedrijf van agrariër André van Dorresteijn. Fractievoorzitter van LAS Hans Boks heeft om deze extra vergadering gevraagd. Boks wil het college bevragen over het proces rondom de behandeling van het voorontwerpbestemmingsplan van het agrarisch bedrijf. De aandacht zal vooral uitgaan naar de periode 2018-2020.

André van Dorresteijn had een agrarisch bedrijf aan de Insingerstraat. Hij wil zijn bedrijf verplaatsen naar de zuidkant van de Peter van den Breemerweg. Het college stelde in oktober dat dit geen optie is. 

Het debat begint donderdag om 19.30 uur. De fractie van LAS moet de vragen van tevoren indienen bij de voorzitter van de gemeenteraad. De portefeuillehouder, wethouder Harrie Dijkhuizen, zal tijdens de interpellatie de vragen beantwoorden namens het college van B en W. De kwestie wordt verder besproken in de opiniërende raad van 19 november en de besluitvormende raad van 26 november.

Een interpellatie is een instrument waarmee de raad een collegelid bevraagt over een actueel politiek punt. Elk individueel raadslid kan om een interpellatie vragen. Meer informatie is te vinden op de gemeentewebsite.

 

advertentie
advertentie