Afbeelding
Still

Speelfilm van Soester filmmaker op streamingservice Amazon

28 oktober 2020 om 11:54 Film

SOEST De filmstreamingservice Prime Video van Amazon heeft er een Nederlandse titel bij.: 7 Wrekers van Soester filmmaker Tristan van Doorn.

7 Wrekers is een thriller die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvindt en draait om een groep verzetsleden die een belangrijke missie krijgt om de geallieerde opmars te ondersteunen. De missie gaat echter verschrikkelijk mis en terwijl de verzetsstrijders zich hergroeperen op hun onderduikadres beginnen ze te vermoeden dat er een verrader in hun midden is.

De Soester Tristan van Doorn is de schrijver, regisseur, producent én cameraman van 7 Wrekers. In het verleden heeft Van Doorn prijswinnende korte films gemaakt, maar het doel was voor hem altijd om een feature film te maken voor een groot publiek. Na vele scripts en ideeën werd samen met co-producent Jeroen van Eden besloten om 7 Wrekers te verfilmen als eerste lange speelfilm. 

,,Het maken van de film verliep zeer goed, de problemen kwamen echter bij het uitbrengen van de film. 7 Wrekers was in februari helemaal klaar en een gelimiteerde bioscooprelease stond gepland op 30 april. Door de uitbraak van het coronavirus en de sluiting van de bioscopen moest de première van 7 Wrekers meerdere keren worden uitgesteld. Uiteindelijk werd besloten om de film via Video on Demand uit te brengen en is deze als eerste zien via Prime Video."

Sinds mei van dit jaar is de streamingservice van Amazon, Prime Video, actief in Nederland. In het buitenland is Prime Video de grote tegenhanger van Netflix. 7 Wrekers is voor abonnees van Prime Video te zien via deze link.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie