Afbeelding
Eempers

Bedankje voor vrijwilligers Hulpdienst

22 oktober 2020 om 18:31 Zorg

SOESTERBERG Hoewel het door het coronavirus ook voor de Hulpdienst Soesterberg een moeilijke tijd is, worden nog steeds hand-en spandiensten verleend aan Soesterbergers. In principe kan wel aan de aanvragen worden voldaan. De vrijwilligers zijn zeer goed in staat om te beoordelen wat verantwoord is en wat niet en op die manier wordt er ook mee omgegaan. Dat werkt tot op heden prima, vertelt Paula van den Berg van de Hulpdienst..

Het is de gewoonte dat de vrijwilligers eenmaal per jaar met een gezellig samenzijn in het zonnetje worden gezet voor hun inspanningen. Dat is momenteel niet mogelijk, maar de Hulpdienst heeft een andere manier gevonden om de vrijwilligers te bedanken. Secretaris Corry van Ginkel wandelde daarvoor een rondje dorp om de hulpverleners persoonlijk een blijk van waardering te bezorgen. Zij sprak daarbij de wens uit dat er volgend jaar weer een gezellige middag mogelijk is.

De Stichting Hulpdienst Soesterberg, inmiddels 46 jaar oud, biedt een vorm van burenhulp aan Soesterbergers. Vervoer van en naar ziekenhuis, oogkliniek, tandarts e.d., waarbij de vrijwilliger niet weggaat, maar blijft wachten om de cliënt weer naar huis te brengen, zodat er geen lange wachttijden zijn op vervoer. Ook biedt ze een helpende hand bij kleine klusjes. Allerlei zaken die voor ongemak zorgen waaraan iemand niet zelf een eind kan maken en er geen behulpzame buren beschikbaar zijn. In 2020 zijn er tot nu toe 55 aanvragen in behandeling genomen.

Om die hulp te kunnen blijven bieden, zijn er vrijwilligers nodig die goed bereikbaar en geregeld beschikbaar zijn en in Soesterberg wonen. Er is een al aantal mannen en vrouwen die deze hulp verlenen, maar met een paar extra vrijwilligers zou de Hulpdienst nog beter functioneren. Wie zich daarvoor wil aanmelden of van de diensten van de Hulpdienst Soesterberg gebruik wil maken, kan bellen op werkdagen tussen 9.00 en 13.30 uur naar 035 609 0014 of mailen naar hulpdienstsoesterberg@gmail.com.

Meer informatie staat op de website www.hulpdienstsoesterberg.nl

advertentie
advertentie