Afbeelding
Online poker

Marcel Muijtjens is online pokerkampioen van Soest

20 oktober 2020 om 13:06 Overig

SOEST Marcel Muijtjens is de online pokerkampioen van Soest geworden. Hij won vorige week het online pokerkampioenschap. In totaal kwamen er 183 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot werd om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan 4 uur online pokeren werd Muijtjens de kampioen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. ,,De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel”, vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert Marcel Muijtjens zich voor de halve finales die in juni gehouden worden. Als hij daar bij de beste tien procent eindigt gaat hij door naar de landelijke finale. De finale wordt in juli 2021 gespeeld in de Heerlickheijd in Ermelo. Ook Rommie Wolters (tweede) en Jan Alemans (derde) won door zijn prestatie een plek in de halve finales en ook werden er nog tien online kwartfinale tickets vergeven.

De gehele uitslag van het Online Pokerkampioenschap van Soest is hier te vinden.

advertentie
advertentie