Afbeelding
Eempers

Taarten bakken voor senioren

20 oktober 2020 om 10:34 Maatschappelijk

SOESTERBERG De sluiting van de horeca door de aangescherpte coronamaatregelen heeft ook gevolgen voor het restaurant van indoorspeeltuin Plezier aan de Stemerdingweg in Soesterberg. Het is net als alle andere restaurants gesloten, de keuken is dicht. 

Dat wil zeggen voor de bezoekers, niet voor iedereen die in de keuken werkt. Martijn en Sjors bijvoorbeeld zijn druk in de weer met het maken en bakken van appeltaarten, appel- en kersengebakjes en cheesecakes die ze later deze week gaan uitdelen aan senioren in Soesterberg. Maar het gros van het personeel dat werkt in de speeltuin die is opgezet als sociale onderneming voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, zit noodgedwongen zonder werk. 

Eén van de begeleidsters, Natasja Hofsommer, vindt het zeer spijtig dat er voor de jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis tijdelijk niets te doen is. Zij vallen buiten het reguliere onderwijs en hebben bij Plezier dankzij de dagbesteding met leertraject een kans zich te ontwikkelen in een omgeving waarin zij zich thuis voelen. Mede door de extra begeleiding die ze krijgen, werken ze toe naar een reguliere baan of stageplek. ,,De jongeren hebben regelmaat nodig en die valt nu weg,” zegt ze.

Dat geldt dus niet voor iedereen, want eigenaar Jeroen Verhoeven, oud-doelman in het betaald voetbal, die samen met zijn compagnon Hayler Tamboer de speeltuin heeft opgezet, vond het een goed idee om de keuken open te houden voor een bijzondere activiteit: het bakken van taarten en gebakjes. Dat gebeurt met groot enthousiasme, of het nu gaat om het kneden van het deeg of het schillen van de appels die door Ton (de groenteman) de Ligt voor dit goede doel beschikbaar zijn gesteld. Donderdag krijgt een aantal Soesterbergers een gebakspunt aangeboden.

Afbeelding
advertentie
advertentie