Wendy Heitkamp: ,,Wij verkopen letters voor geluk voor kinderen."
Wendy Heitkamp: ,,Wij verkopen letters voor geluk voor kinderen." Peter Beijer

JCI Eemland verkoopt letters voor kindergeluk

21 oktober 2020 om 07:00 Maatschappelijk

SOEST JCI Eemland, onderdeel van het internationale netwerk Junior Chamber International gaat voor de komende feestdagenperiode ‘Geluksletters’ verkopen. De opbrengst is voor Gelukskoffer, een organisatie die bijdraagt aan het mentale welzijn van kinderen. Wendy Heitkamp is namens JCI Eemland ambassadeur voor Soest.

JCI is een netwerkorganisatie bedoeld voor ondernemers van 25 tot en met 40 jaar. Wendy Heitkamp is geen lid meer van de organisatie maar wel, zoals zij het zelf omschrijft, een enthousiast ambassadeur. ,,Ik ben de leeftijdgrens gepasseerd, dus het lidmaatschap is niet meer voor mij. Maar dat betekent niet dat ik mij niet meer zou mogen inzetten voor de acties van JCI”, maakt de Soesterse duidelijk.

ONTWIKKELING Heitkamp is vijf jaar lang lid geweest. ,,JCI staat voor de persoonlijke ontwikkeling van haar leden op zowel persoonlijk als maatschappelijk vlak. De netwerkvereniging wil zich inzetten voor positieve veranderingen in de maatschappij en organiseert daarom diverse acties. De chocoladeletteractie bestaat al zestien jaar. Veel bedrijven geven rond Sinterklaas een attentie aan hun medewerkers en/of hun relaties. Dankzij deze actie kunnen bedrijven bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en werkelijk kinderen helpen.”

RELATIEGESCHENK ,,Dit jaar is alles anders door de situatie waarin we ons bevinden. De nood bij de goede-doelen-organisaties is nu hoog. Daarom zet JCI Eemland juist nu haar schouders extra stevig onder deze chocoladeletteractie. Het geven van een relatiegeschenk is, in de tijd van thuiswerken, nu belangrijker geworden. Een attentie in deze tijden wordt extra gewaardeerd.”

GELUKSKOFFER Dit jaar gaat de opbrengst van de letteractie naar social enterprise Gelukskoffer. Een organisatie die volgens Heitkamp naadloos aansluit op de doelstellingen van JCI. ,,Gelukskoffer laat kinderen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Zo ontdekken kinderen hun eigen invloed op geluk.”

THEMA’S Gelukskoffer werkt volgens Heitkamp met zeven thema’s. ,,Wat is geluk, positief denken, dankbaarheid, talenten, zelfvertrouwen, toekomstdromen en geluk doorgeven. Kinderen krijgen na de lessen een positiever zelfbeeld en ontwikkelen een sterk verbeterde sociale omgang. Juist in deze tijd is dat erg belangrijk. Dankzij onze steun kunnen zij nog meer kinderen lessen in geluk aanbieden!”

WEBWINKEL Bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een leuk Sinterklaas- of eindejaarsgeschenk voor personeel en/of relaties kunnen via de webwinkel van JCI (te vinden op www.chocoletterjci.nl) hun bestelling doen. ,,Dit jaar hebben we gekozen voor de chocoladeletters van Tony’s Chocolonely. De letters worden verpakt in een wikkel die speciaal is ontworpen voor deze actie van JCI en Gelukskoffer. Wij verkopen de smaken melk-pepernoot, puur-pepernoot en melk-karamel-zeezout. Het is mogelijk om, bij afname van minimaal honderd stuks en tegen een kleine meerprijs, het bedrijfslogo toe te laten voegen. Naast chocoladeletters verkopen wij ook het geluksspel, ook een leuke attentie om als met Sinterklaas of kerst te geven. Bestellen kan tot 11 november.”

POSITIEF Heitkamp hoopt op een succesvolle verkoop. ,,Zie het als Geluksletters. Wij verkopen letters voor geluk voor kinderen, die in deze tijd best wel de dupe zijn. Vanzelfsprekende gelukswaarden vallen zomaar weg. Wij willen het positieve bij de kinderen terugbrengen.”

Meer informatie op www.chocoletterjci.nl 

door Peter Beijer

advertentie
advertentie