Uit het prentenboekje.
Uit het prentenboekje. Eigen foto

Aartje Kroes maakt prentenboek Billetje & Bolletje

18 oktober 2020 om 11:00 Kunst

SOEST Het Billetje & Bolletje Boek. Dat is het nieuwe kindje van Aartje Kroes, behalve moeder en oma ook autodidactisch kunstenares. In het prentenboekje beleven de hoofdpersonen herkenbare avonturen, verteld met rijmende teksten.

Aartje Kroes schreef die teksten (,,De verhalen lenen zich voor een lach en een traan”) zelf en maakte ook de tekeningen voor het boekje. Dat laatste deed ze met pastelkrijt en potlood. ,,Het is een speels boekje in een boekje”, aldus de auteur en illustrator uit Soest, die het liefst tekent en werkt in haar tuin. Liefde voor het mooie leven op aarde is haar grote inspiratiebron bij het maken van Billetje & Bolletje.

RINGRUG Het prentenboekje dat Aartje Kroes op de markt brengt, is handzaam en voorzien van een ringrug zodat het boek bij het voorlezen en bekijken bij elke gewenste pagina kan worden dubbel geklapt, zonder dat het uit zijn verband gaat of kapot gaat.

CROWDFUNDING Het doel van Aartje Kroes (1956) is om een crowdfunding te starten via internet. Met het geld dat ze daarmee genereert, wil de Soesterse prentenboeken van Bolletje&Billetje aan zieke baby’s, peuters en kleuters geven, ongeacht of ze in het ziekenhuis liggen of thuis zijn. ,,Want dat weten we nu: liefde en een lach helpen de ziekte te verzachten en vaak zelfs te genezen. Zelf weet ik dat door mijn ervaringen toen ik tweeënhalf jaar ernstig ziek was.”

Aartje Kroes geeft Billetje & Bolletje via BoekXpress (BoekScout) in eigen beheer uit. Het prentenboekje kost 19,95 euro. Bestellen: tel. 06-37329756 of aartjekroes@hotmail.com. De verwachting is dat het ook in de boekwinkel komt te liggen.

advertentie
advertentie