Afbeelding
Eempers

Gaslek bij appartementengebouw

6 oktober 2020 om 16:53 Overig

SOESTERBERG Door onbekende oorzaak is dinsdagmiddag een lek ontstaan in de gasleiding langs de Batenburgweg. Hoewel de nieuwe appartementengebouwen geen aansluiting hebben op het gas, is de leiding die er destijds is aangelegd voor de bedrijven op het oude industrieterrein Soesterberg-Noord blijven liggen. Mogelijk dat er eerder op de dag iets is misgegaan bij het behandelen van de bomen langs de weg en is daarbij de leiding geraakt.

Jan van Steendelaar

De brandweer werd gealarmeerd omdat er sprake was van een gaslucht ter hoogte van het appartementengebouw De Bakermat. Metingen op verschillende plekken wezen uit dat er sprake was van een kleine concentratie gas. Om elk risico uit te sluiten, werd netbeheerder Stedin ingeschakeld om verder onderzoek te doen. Daarbij kwam vast te staan dat er inderdaad gas lekte.

Om de juiste plek van de lekkage op te sporen, moesten eerst klinkers uit het wegdek verwijderd worden. Daarna kon aan het herstel van de leiding worden gewerkt. De brandweer bleef stand by om bij een eventuele calamiteit direct te kunnen ingrijpen. Dat was echter niet nodig.

Gedurende de herstelwerkzaamheden op de Batenburgweg was het doorgaande verkeer gestremd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie