Edwin de Voer is weer thuis. Hij verbleef vijf weken in het ziekenhuis en nog eens drie weken in een revalidatiecentrum.
Edwin de Voer is weer thuis. Hij verbleef vijf weken in het ziekenhuis en nog eens drie weken in een revalidatiecentrum. UMC/Ed van Rijswijk

Edwin de Voer: ‘Alsof ik in een andere wereld terecht was gekomen’

6 oktober 2020 om 10:50 Corona

SOEST ,,Ik ging in een winterjas het ziekenhuis in en kwam buiten in het voorjaar, bomen in blad, bermen in bloei, vogels floten. Ik was in een andere wereld terecht gekomen. Het was mooi én verwarrend. Ik snapte niet waarom mensen bij de supermarkt in de rij stonden.”

Edwin de Voer (53) is zijn kijk op de buitenwereld kwijt geraakt, merkt hij als hij voor een fietstocht met een therapeut van revalidatiecentrum De Hoogstraat naar buiten gaat. Het is begin mei. De Soester heeft dan ruim vijf weken in het ziekenhuis gelegen waarin hij gedurende achttien dagen in slaap is gehouden. Niet op de hoogte van alle coronamaatregelen van de overheid is hij verbaasd over pijlen en looprichtingen. In De Hoogstraat wordt hij zorgvuldig voorbereid op een terugkeer in de maatschappij nadat corona hem naar het randje heeft geduwd. ,,De hart-longmachine heeft mijn leven gered.”

Edwin de Voer werd getroffen door corona tijdens de eerste golf van dit virus. Hij kan het navertellen. Dat doet hij om corona een gezicht te geven. Lees woensdag zijn verhaal in de Soester Courant.

advertentie
advertentie