Remco Dusschooten: ,,Wij creëren binnenruimteklimaten waarin mensen prettig kunnen werken, wonen en leven."
Remco Dusschooten: ,,Wij creëren binnenruimteklimaten waarin mensen prettig kunnen werken, wonen en leven." Jean-Pierre Jans

Koelplan innoveert in klimaatbeheersing

7 oktober 2020 om 12:00 Advertorial_1

SOESTERBERG Het is een bijzonder jaar voor Koelplan. Het bedrijf met vestigingen in het hele land werd in 1995 opgericht door Soesterberger Remco Dusschooten. Het zilveren jubileum wordt in ‘coronasfeer’ gevierd. Voor Koelplan zijn er genoeg redenen om positief de toekomst tegemoet te gaan. ‘Innovatief omgaan met creatieve klimaatoplossingen’.

Dusschooten kijkt met gemengde gevoelens terug op die bizarre weken in maart van dit jaar. ,,We hadden ons 25-jarig jubileum gevierd met een prachtige reis naar Praag. Een week later ging het land gedeeltelijk op slot. De instelling binnen Koelplan is om te kijken naar wat er wel mogelijk is. Wij hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in de interne organisatie. Op afstand werken, fysiek en digitaal, is bij ons prima mogelijk. Veilig werken in een comfortabele omgeving is belangrijk voor ons bedrijf”

DIGITAAL ,,Met onze vestigingen, verspreid over het hele land, vergaderen we vanaf maart digitaal. Zo zijn we in de running gebleven. Vanuit zeven locaties is Koelplan de enige aanbieder in klimaatbeheersing die op het gebied van advies, installatie en service heel Nederland kan bedienen.”

Dusschooten heeft gemerkt hoe corona invloed had op de vraag. ,,De professionele markt stond in het voorjaar even op de rem, de particuliere markt trok enorm aan. Iedereen wilde thuis een goed klimaat hebben. Dat begrijpen wij. Thuiswerken in een omgeving waar het comfortabel is maakt van de nood een deugd.”

,,Vanuit de schoolbanken ben ik bij Trane het vak ingerold. Ik heb hier veel over de techniek kunnen leren en ben in diverse commerciële functies werkzaam geweest. Toen de STEK-milieuwet in 1993 van kracht werd mochten veel installatiebedrijven geen koeltechnische werkzaamheden meer verrichten en ontstond er behoefte aan een dienstverlener. Dit was voor mij de reden om Koelplan te starten om zo de installateurs verder te kunnen helpen met hun projecten. In 1995 startte ik vanachter de keukentafel en 25 jaar later zijn we met zeven vestigingen koploper in de Nederlandse markt. Een succes om trots op te zijn, en we groeien door.”

MISSIE Koelplan heeft een missie. ,,Wij creëren binnenruimteklimaten waarin mensen prettig kunnen werken, wonen en leven. Toekomstbestendigheid, kwaliteit, zorgeloosheid en duurzaamheid zijn daarbij onze kernwaarden. Daarbij gaan wij onze verantwoordelijkheid voor mens, maatschappij en milieu niet uit de weg.”

OP MAAT ,,Wij willen bestaande technologieën gebruiken voor innovatieve verwarmings- en koelingsconcepten. Wanneer een airco koelt wordt er warmte verloren. Die warmte kan je weer gebruiken. Dat zijn oplossingen die volledig voldoen aan de nieuwe wetgeving met betrekking tot het uitbannen van fossiele brandstoffen in gebouwen.”

THE WALL Een voorbeeld van een bijzondere en creatieve klimaatoplossing realiseerde Koelpan in 2008 bij The Wall, het winkelcentrum aan de A2. ,,Wij hebben voor de BCC in The Wall een klimaatoplossing ontwikkeld. Als onderdeel van een totaalconcept hebben wij warmte aan het aircosysteem onttrokken en naar het warmtegordijn bij de entree doorgesluisd. Zo krijg je gratis energie. Wij waren de eerste aanbieder met een dergelijke oplossing.”

Advies inwinnen voor een energiezuinig kantoorgebouw is niet alleen lonend en kostenbesparend, binnenkort is het ook verplicht. Remco: ,,Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag het niet meer als kantoor gebruikt worden. Wij weten dat er in Nederland meer dan genoeg panden zijn die nog niet het vereiste C-energielabel hebben. Wij zitten midden in het speelveld voor advies, installatie en onderhoud.”

Meer informatie: https://www.koelplan.nl/, Sterrenbergweg 19, 0346-350035, soesterberg@koelplan.nl..

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie