Lionsclub Eemland President Ruud Prior is blij met het succes van de Vreemd en Oud geld actie.
Lionsclub Eemland President Ruud Prior is blij met het succes van de Vreemd en Oud geld actie. Lionsclub Eemland

Lionsclub Eemland actie ‘Vreemd en Oud Geld’ blijkt een groot succes

5 oktober 2020 om 13:14 Maatschappelijk

SOEST Iedereen heeft wel ergens in huis oud of vreemd geld liggen om er nooit meer iets mee te doen. Dat dit geld nu voor een goed doel kan worden aangewend door het in de speciale Lions geldzuil bij Jumbo Arnaud van de Graaf in Soest-Zuid te deponeren, werd een paar weken geleden aangekondigd in diverse media. 

De inwoners van Soest en anderen hebben dat ook massaal gedaan, meldt de Lionsclub. Maar ook in Baarn staat een Lions verzamelzuil bij de Albert Heijn die frequent wordt bezocht. In de maand september moesten de zuilen meerdere keren worden geleegd om in totaal 90 kilogram aan munten en papiergeld om te wisselen in ruim 4500 euro.

De Lionsclub besteedt dit geld aan de wereldwijde actie ‘Fight for Sight’, waarmee mensen uit ontwikkelingslanden letterlijk het licht weer in de ogen krijgen als zij een staaroperatie ondergaan.
Dat betekent dat Baarn en Soest in september al ruim driehonderd zo goed als blinde mensen heeft kunnen helpen om alles weer scherp te kunnen zien. Deze actie wordt mede ondersteund door de Wilde Ganzen waardoor deze mensen kunnen worden geholpen.

Extra opmerkelijk was dat de Lionsleden door zakenlieden en expats benaderd werden om hun vreemd geld rechtstreeks bij de Lions te storten. Ook verzamelaars van oud geld zien in deze actie een nuttige bestemming voor hun collectie, maar zij waren bang dat zoveel geld niet in de zuil van Jumbo in Soest of de zuil bij de Albert Heijn in Baarn zou passen. Daarvoor komt een van de leden van Lionsclub Eemland graag langs om het vreemd en oud geld thuis op te halen.

Wie vreemd of oud geld over heeft, maar niet naar de Jumbo kan brengen: Fight for Sight in Soest en Baarn, tel. 035-5431880 of 06-53547066.

De Lions Vreemd en Oud geld verzamelzuil in de Jumbo in Soest.
advertentie
advertentie