Jan Muntz  van TTV Overhees (l) geconcentreerd tijdens zijn succesvolle optreden tegen Bijmaat 2
Jan Muntz van TTV Overhees (l) geconcentreerd tijdens zijn succesvolle optreden tegen Bijmaat 2 Mark Immerzeel

Eerste overwinning, TTV Overhees doet nog mee

3 oktober 2020 om 16:42 Sport Deel je nieuws

Om in de strijd om lijfsbehoud nog een rol te kunnen spelen moest TTV Overhees scoren tegen concurrent Bijmaat 2. De Soester tafeltennissers pakten verrassend hun eerste seizoenswinst: 4-5.

Overhees schoot flitsend uit de startblokken met een verrassende overwinning van Mark Immerzeel op Zen Schoonheim, een ronduit spectaculaire 1-3 zege van debutant in de 2e klasse Jan Muntz op routinier George Lucardie en een regelmatige 0-3 van Gerben de Radder op Hans Visser. 

Pas in de vierde partij pakte Bijmaat de eerste winst, zij het zeer nipt: Lucardie had de volle vijf games nodig tegen Immerzeel en trok in die laatste game met 11-9 maar net aan het langste eind. Toen De Radder vervolgens ietwat teleurstellend verloor van Schoonheim leek Bijmaat de verhudingen recht te trekken, maar het was opnieuw Muntz die verraste door Visser van tafel te slaan met duidelijke cijfers: 0-3.

In de laatste drie wedstrijden wist De Radder de voorsprong van Overhees nog naar 2-5 te tillen door de aangeslagen Lucardie kansloos te laten, maar de thuisploeg wist de schade nog te beperken via winstpartijen van Visser op Immerzeel en Schoonheim op Muntz, hoewel de Huizenaren ook daarvoor vijf games nodig hadden.

Zo boekte TTV Overhees met een knappe 4-5 de eerste overwinning van het seizoen, kroop het dichter naar Bijmaat in de stand en is het nog niet verloren in de strijd om handhaving, maar het had zichzelf wellicht wat ruimer kunnen belonen.

advertentie
advertentie