Afbeelding
Archief BDUmedia

Soesterberger houdt vol dat hij alleen handelde toen hij zijn schoonvader doodschoot

2 oktober 2020 om 20:20 Rechtbank

SOESTERBERG (JPU) Een 20-jarige man uit Soesterberg raakte vrijdag tijdens een regiezitting in de rechtbank geëmotioneerd toen het misbruik werd besproken dat door zijn schoonvader zou zijn gepleegd. ,,Ik kan er niet tegen als ik dat hoor’’, zei hij, tegen de rechter die hem vroeg wat er aan de hand was.

De Soesterberger heeft op 20 maart in Cothen Mike Goedhart doodgeschoten. De verdachte houdt vol dat hij alleen heeft gehandeld en dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn schoonvader. Hij heeft uit noodweer geschoten toen hij het slachtoffer aansprak op het misbruik van een dochter.

De vragen over het misbruik werden op de zitting juist gesteld door de advocaten van de verdediging. De advocaten willen duidelijk maken dat er meer mensen op de hoogte waren van het misbruik. Anders komt het verhaal over het seksueel misbruik alleen van onze kant en is het misschien niet betrouwbaar, stelde de advocaat.

Het OM heeft grote moeite met dit misbruikverhaal omdat het pas na de moord op Goedhart boven water is gekomen. Het Openbaar Ministerie is overtuigd van een complot. De verdachte zou de moord samen met zijn 20-jarige vriendin en zijn 52-jarige schoonmoeder hebben beraamd. De dochter zou haar vader haten.

Het slachtoffer werd doodgeschoten toen hij vanuit zijn woonwagen naar zijn werk wilde gaan. Hij werd door zijn schoonzoon opgewacht. De Soesterberger had een pistool meegenomen naar een gesprek met zijn schoonvader. Hij werd opgepakt omdat een getuige het nummer van zijn brommer had genoteerd. Die stond urenlang op de plek van de moord in Cothen. Ook zijn vriendin en schoonmoeder zitten in voorarrest.

De dochter werd op de regiezitting kort ondervraagd over de rol van haar moeder. Zij gaf aan dat moeder niets wist van het gesprek. Moeder houdt vol dat haar dochter is misbruikt door het slachtoffer. Moeder zegt dat zij niets wist van een gesprek tussen Goedhart en haar schoonzoon. De advocaten vroeg om de moeder vrij te laten.

De rechtbank wees dat verzoek af. ,,In het dossier lees ik genoeg alsof u toch op de hoogte bent’’, zei de voorzitter van de meervoudige kamer tegen de moeder. De drie verdachten gingen terug naar de cel. De rechtbank heeft in maart drie dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling

advertentie
advertentie