Afbeelding

Samenwerking gemeente met Meld Misdaad Anoniem

1 oktober 2020 om 16:21 Overig

AMERSFOORT Om criminaliteit en ondermijning weerstand te bieden gaat de Gemeente Soest samenwerken met Stichting Meld Misdaad Anoniem. Op donderdag 17 september werd de overeenkomst getekend in het gemeentehuis. 

Burgemeester Rob Metz: ,,Door de meldingen van Meld Misdaad Anoniem (M.) zijn wij straks nog beter op de hoogte van mogelijk criminele activiteiten in onze gemeente. Nu al worden regelmatig hennepkwekerijen ontdekt naar aanleiding van tips bij M. Meldingen waar de politie niet verder mee kan, kunnen wij in sommige gevallen juist wel bestuursrechtelijk aanpakken. Daarom roep ik inwoners op om te blijven melden, al dan niet via M. Het leidt echt tot zichtbaar resultaat en een veiligere wijk.” 

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar iedereen anoniem informatie kan geven over criminaliteit. Bijvoorbeeld over moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, drugs-, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kan iedereen bij M. terecht of bij informatie over ernstige criminaliteit, maar met redenen waarom de melder niet naar de politie kan of durft. Meer op www.meldmisdaadanoniem.nl of tel. 0800-7000.

advertentie
advertentie