Afbeelding
Pixabay

Veiligheidsregio update corona-noodverordening

27 september 2020 om 17:03 Corona

SOEST Veiligheidsregio Utrecht update vanaf zondagavond de noodverordening die vorige week zondag is ingegaan. In aanvulling op de al geldende maatregelen - om 00.00 uur gaat het licht aan in kroegen en worden er geen nieuwe bezoekers toegelaten én de groepsgrootte van veel bijeenkomsten wordt beperkt tot vijftig man - benadrukt de veiligheidsregio dat de maatregelen ook gelden voor coffeeshops, shisha-lounges, bioscopen, casino’s, speelhallen, theaters, studentenverenigingen en stripclubs. 

Alle instanties die bezoekers ontvangen zijn bovendien verplicht namen en contactgegevens van bezoekers op te schrijven. De veiligheidsregio benadrukt dat dit niet geldt voor het openbaar vervoer en overig bedrijfsmatig personenvervoer.

BESMETTINGEN IN DE LIFT De ‘hoofdmaatregelen’ werden vorige week van kracht in regio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden nadat bleek dat het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland weer opliep. 

Deze week komen daar acht veiligheidsregio’s bij. In Groningen, Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Holland Zuid en Flevoland gelden de regels vanaf 18.00 uur ook. 

advertentie
advertentie