Euri
Euri Y. de Jong

"Een hart onder de riem" door het college van soest

22 september 2020 om 20:26 lokaal Deel je nieuws

Goedendag Soester samenleving, misschien interessant nieuws voor u:

Wij maken ons zorgen over huurders van gemeentelijk vastgoed, die door de Corona maatregelen een enorme omzetdaling hebben meegemaakt. Deze huurders zouden in de optiek van Soest2002 ook voor huurkorting in aanmerking moeten komen, net zoals de Sport.

Daarom hebben wij vragen gesteld aan het College ex. Art.46 R.v.O met betrekking tot tegemoetkoming huurders van gemeentelijk vastgoed.

Geachte College,

Per mail, d.d. 11 september jl. informeert wethouder Dijkhuizen de raad over het beroep, dat het college doet op de TVS-regeling, waardoor de mogelijkheid van kwijtschelding van de huren over de maanden maart, april mei 2020 voor de sportverenigingen aangewend kan worden. Zo wil het college de sportverenigingen die huren van de gemeente, "een hart onder de riem steken en een betere (financiele) uitgangspositie geven bij het weer opstarten van hun activiteiten". 

Vraag: Erkent u dus dat de huren zwaar drukken op de begroting?

Vraag: Volgens de Tweede Impactmeting Corona Ondernemers van de regio Utrecht, zijn salarissen en huur de belangrijkste kostenposten bij ondernemers. Als gemeente Soest hebben wij ook vastgoed in eigendom dat is verhuurd aan ondernemers. Ook bij deze huurders zouden de huren dus zwaar kunnen drukken op hun financiele situatie.

Bent u bekend met de financiele situatie van de huurders van dit gemeentelijk vastgoed?

Vraag: Zo ja, dan kent u waarschijnlijk de partijen die ook wel "een hart onder de riem" kunnen gebruiken. Ook deze partijen snakken naar een betere financiele uitgangspositie, zodra de regelgeving hen weer meer ruimte geeft.

Heeft u overwogen, zoals zovele marktpartijen, ook drie maanden huur kwijt te schelden aan deze huurders?

Zo nee, waarom niet?

Wij wachten de reactie van het College af.....

Mocht u nog aanvullen info willen, dan kunt u terecht bij:

Soest2002

Karin Scholten Fractievoorzitter schok@soest.nl

mobiel: 06-22582036

advertentie
advertentie