Guy Salomom Group komt zaterdag naar Artishock aan de Steenhoffstraat.
Guy Salomom Group komt zaterdag naar Artishock aan de Steenhoffstraat. Karen van Gilst Fotografie

Veel (jazz)muziek in Artishock

16 september 2020 om 07:00 Muziek

SOEST Artishock dat grossiert in jazztrio’s, gooit het bij de opening van het nieuwe seizoen over een andere boeg met de achtkoppige band van de Israëlische drummer en componist Guy Salamon.

De muzikale tentakels van deze kosmopolitische band doen vermoeden dat niemand van de muzikanten in Nederland geboren werd. Een multicultureel muzikaal gezelschap dat een amalgaam van traditionele jazz en wereldmuziek in een smeuïg muzikaal jasje steekt. Er zijn invloeden te bespeuren van Charles Mingus, Frank Zappa en van folkmuziek uit de Balkan en Israël. De band brengt swingende, theatrale muziek die strak gecomponeerd is, maar voldoende ruimte overlaat voor improvisatie.

De Guy Salomom Group maakte indruk met het debuutalbum ‘Unfollow the Leader’ dat allemaal eigen composities bevat en de eerste prijs won bij ‘Keep an Eye – The Records’. Met deze prijs steunt ‘Keep an Eye’ jaarlijks een drietal cd-producties van startende bands in Nederland.
Zaterdag 19 september, 21.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Guy Salomom Group, 15,00 euro (leden 10,00). Reserveren en betalen verplicht via www.artishock-soest.nl

ATELIERLINT Als muzikale bijdrage aan Atelierlint komen Erik Poort, Richard de Jongh en voor deze bijzondere gelegenheid Marie José Tiemstra naar Artishock. Ze spelen er op zondag 20 september, vanaf 15.00 uur, en vanwege Atelierlint is de toegang gratis.

De organisatie van PodiumPlus is dolblij dat er weer concerten gegeven kunnen worden in Artishock. ,,Na maanden van stilte konden we in juli het seizoen feestelijk afsluiten met een optreden van Meike & co. Het was geweldig dat we ons publiek weer mochten ontvangen en we zijn blij dat we dit in het nieuwe seizoen voort kunnen zetten, beperkt maar toch.”

De vrijwilligers van PodiumPlus dragen zorg voor de indeling van zitplaatsen in de zaal. Publiek moet blijven zitten.

AMATEURS Wie zelf op een instrument wil spelen of wil zingen, kan vrijdag 18 september in Artishock meedoen aan de maandelijkse jazzsessie van Ian Boelens, aanvang 20.30 uur. Er worden bekende jazzstandards gespeeld. Eigen inbreng is ook goed. Alle instrumenten zijn welkom. Deelname 5,00 euro (leden 3,50 euro), publiek gratis.

advertentie
advertentie