Irene Kimman: ,,Shiatsu-massage wordt, over de kleding, gegeven met een lichte druk van duim of handhiel.
Irene Kimman: ,,Shiatsu-massage wordt, over de kleding, gegeven met een lichte druk van duim of handhiel." Peter Beijer

Energie weer goed laten stromen met Shiatsu

16 september 2020 om 12:00 Advertorial_2

SOEST Het in balans brengen van de energiebanen in het lichaam heeft een heilzame werking en vermindert of verhelpt diverse gezondheidsklachten. Irene Kimman van Qi matters is gespecialiseerd in Shiatsu. Dat is een Japanse vorm van massage die werkt op de natuurlijke energiestroom in het lichaam. ,,Het geeft een diepe ontspanning en brengt lichaam én geest terug in balans.”

Tot pakweg de jaren negentig van de vorige eeuw werd er met de nodige scepsis tegen alternatieve geneeswijzen aangekeken. In de huidige tijd is daar geen sprake meer van. Alternatieve geneesmethoden worden omarmd om chronische klachten te verhelpen. Ooit was acupunctuur baanbrekend voor de alternatieve geneeskunst. Volgens Irene Kimman toont Shiatsu veel overeenkomsten met deze therapie.

ONTSPANNING ,,Shiatsu werkt volgens hetzelfde principe als acupunctuur”, vertelt de Soesterse. ,,Het verschil is dat bij deze therapie geen naalden gebruikt worden. Shiatsu-massage wordt, over de kleding, gegeven met een lichte druk van duim of handhiel en zachte arm- en beenstrekkingen. Een stoelmassage kan ook tot de behandeling behoren. Doel hiervan is, naast ontspanning, dat de energie ongehinderd door het lichaam kan stromen.”

ERVARINGSDESKUNDIG Irene is ervaringsdeskundig in de heilzame werking van Shiatsu. ,,Enkele jaren terug kreeg ik fysieke klachten. De oorzaak daarvan kon ik niet achterhalen. Totdat ik mij realiseerde dat mijn balans toch niet in orde was. Stress, onverwerkte emoties, te weinig beweging, verkeerde voeding, overbelasting en medicijngebruik brengen onze gezonde energiestroom uit balans. In mijn omgeving hoorde ik veel positieve ervaringen over Shiatsu-behandelingen bij diverse klachten en inderdaad hielp Shiatsu ook bij mijn klachten.”

,,De therapie helpt onder meer bij nek- en schouderklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, problemen bij de spijsvertering. Ik wilde andere mensen ook kennis laten maken met deze laagdrempelige en heilzame therapie en daarom heb ik de erkende driejarige Shiatsu-opleiding. Inmiddels ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging SVN (Shiatsu Vereniging Nederland) en koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).”

BOOST Juist in deze tijd kan Shiatsu een oplossing voor velen zijn merkt Irene op. ,,Mensen werken hele dagen thuis en zitten dan in een verkeerde houding achter een laptop aan de keukentafel.

Gevolg: nek- en schouderklachten en spanningshoofdpijn. Daarbij komt nog de stress en spanning rondom de crisis. Het is niet bevorderlijk voor je gemoedrust en naast de fysieke klachten liggen ook psychische klachten op de loer. Shiatsu laat de energie stromen en werkt bovendien ontspannend. Met een behandeling krijg je een boost en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.”

VERGOED Een doorverwijzing voor een Shiatsumassage of -therapie is niet nodig. ,,De behandeling wordt bovendien gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende verzekering”, legt Irene uit. ,,De therapie of massage is bij mij thuis aan de Wilhelminalaan in een speciale ruimte waar niet te veel prikkels zijn en de rust en ontspanning de hoofdmoot zijn. Ik adviseer om makkelijke kleding aan te trekken. Bijvoorbeeld een jogging- of trainingsbroek en een comfortabel shirt.”

Meer informatie: QI Matters – Wilhelminalaan 10, https://www.qimatters.nl/, 06-20675555, info@qimatters.nl.

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie