Baan kwijt, op weg naar nieuw werk.
Baan kwijt, op weg naar nieuw werk. Provincie Gelderland

Webseminar: van bijstand naar werk

9 september 2020 om 15:00 Maatschappelijk

SOEST Steeds meer mensen raken hun werk kwijt of krijgen geen ww-uitkering meer en moeten een beroep doen op de bijstand. Stichting ReconnAct en Movisie proberen hiervoor oplossingen aan te reiken.

Ze doen in een webseminar op dinsdag 6 oktober. Volgens de organisatoren wordt dat een inspirerende online sessie over oplossingen voor het sterk toegenomen aantal mensen in de bijstand.

,,Geen gemeente ontkomt er aan dat de werkloosheid stijgt en meer mensen een beroep gaan doen op een bijstandsuitkering. Dat wordt een extra uitdaging”, aldus de mensen van ReconnAct en Movisie. ,,Deelnemers krijgen inzicht in verrassende en praktisch uitvoerbare oplossingen voor de toegenomen werkloosheid. Natuurlijk kunnen de deelnemers meepraten tijdens het webinar. Samen komen we altijd verder.”

Sprekers zijn Janny Bakker (voorzitter bestuur van Movisie), Bert Rebel (wethouder Huizen) en mensen die via een traject een baan vonden. Er wordt ingezoomd op herkenbare praktijksituaties en er komen voorbeelden langs van succesvolle samenwerking tussen gemeenten en burgerinitiatieven.

Het webseminar is van 15.30 tot 16.45 uur. Aanmelden: www.reconnact.nl.

advertentie
advertentie