Spitsuur voor het doel van de debuterende Milan de Jong
Spitsuur voor het doel van de debuterende Milan de Jong Website Zuidvogels

SO Soest maakt indruk bij Zuidvogels

31 augustus 2020 om 22:40 Voetbal Deel je nieuws

HUIZEN- De laatste twee oefenwedstrijden zorgden voor een niet al te beste verwachting voor een resultaat bij eersteklasser Zuidvogels. Uiteindelijk moest SO Soest inderdaad het onderspit delven in deze eerste bekerwedstrijd. Maar de tegenstander uit Huizen had in de slotfase een penalty nodig om de overwinning over de eindstreep te trekken. Het jonge SO Soest beet goed van zich af tegen het geroutineerde Zuidvogels en maakte indruk.

De bekerwedstrijd betekende het officiele debuut in het eerste elftal voor keeper Milan de Jong. De 17-jarige keeper van de O19-1 dankte zijn optreden in de hoofdmacht niet alleen door zijn talent maar ook vanwege het feit dat de drie 'seniorenkeepers' geblesseerd zijn.

SO Soest speelde een goede wedstrijd, kwam er brutaal uit en verdedigend was het dik in orde. Natuurlijk heeft de opponent uit Huizen meer individuele klasse, maar juist daardoor kon de verdedigingslinie uitblinken.

Soest kwam op voorsprong in 21ste minuut. Michiel Broeders maakte een fraaie actie en gaf de bal mee aan Youp van Zonneveld. De snelle spits speelde zich goed vrij en schoof het leer onder de doelman van Zuidvogels.

Zuidvogels was gewaarschuwd en ging fysieker spelen. Het bracht de Soesters niet aan het wankelen. Dat de gelijkmaker uit een dood spelmoment gescoord moest worden is tekenend. Trainer Frank Bruijnis baalde na afloop flink van die goal. ,,De scheidsrechter geeft voordeel nadat een speler van ons een overtreding maakt. Vervolgens staat in het vervolg hun linksbuiten buitenspel."

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen tot zes minuten voor tijd. Bij een scrimmage werd de bal op doel geschoten en het leer kwam tegen de hand van Wouter Scheeren. Een penalty tegen en rood voor Scheeren. De bal werd binnengeschoten bij keeper Olaf van de Grift. Van de Grift had kort daarvoor de geblesseerde De Jong vervangen. De 44-jarige keeperstrainer moest noodgedwongen op de bank plaatsnemen.

De elfmetertrap betekende de overwinning voor Zuidvogels. Soest kwam niet meer tot een slotoffensief en in de laatste minuut zorgde een fraaie individuele actie van de handige Zuidvogels-spits voor de 3-1.

Ondanks de nederlaag was trainer Frank Bruijnis een tevreden man: ,,We hebben vandaag een goede stap gezet in hoe we verdedigend willen staan en druk willen geven. Ik ben zeer tevreden over de uitvoering vandaag."

De wedstrijd tegen VRC, de tweede bekerwedstrijd, is zaterdag op de Bosstraat-Oost, aftrap 17:00 uur.