Archieffoto van een eerdere editie van het STK.
Archieffoto van een eerdere editie van het STK. STK

Soester Tennis Kampioenschappen afgelast

27 augustus 2020 om 19:30 Tennis

SOEST Het STK dubbelspeltoernooi, dat dit jaar voor de 41e achtereenvolgende keer zou plaatsvinden op de vier tennisparken in de gemeente Soest, kan dit jaar niet doorgaan. Dat maakt de organisatie van Soester Tennis Kampioenschappen bekend.

Door de corona-crisis is de voorjaarscompetitie 2020 verplaatst naar dit najaar. Er zijn daardoor meer tennisteams die meedoen aan de competitie. Als gevolg hiervan zijn de vier tennisparken in de gemeente Soest tijdens de STK-periode drukker bezet zijn dan andere jaren. 

Ook moet elk tennispark zich vanzelfsprekend houden aan de RIVM-richtlijnen. Dit alles maakt dat er onvoldoende ruimte is om óók de STK-wedstrijden te spelen. Het organisatiecomité heeft allerlei mogelijke alternatieven onderzocht en vindt het ,,uiteraard bijzonder jammer dat het altijd gezellige en drukbezochte STK dit jaar afgelast moet worden.” 

Er hadden zich al ruim 150 deelnemers ingeschreven voor het toernooi. Het STK organisatiecomité hoop dat het kampioenschap volgend jaar wel weer kan plaatsvinden.

advertentie
advertentie